Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Απομακρύνονται οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία - Οι ψηφοφόροι «φοβήθηκαν» τη ρητορική Salvini

DW: Απομακρύνονται οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία - Οι ψηφοφόροι «φοβήθηκαν» τη ρητορική Salvini
H επόμενη μεγάλη αναμέτρηση στην Ιταλία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία, καθώς ο Matteo Salvini δεν κέρδισε την Εμίλια Ρομάνια.
Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα των πολιτικών αναλυτών μετά τις χθεσινές τοπικές εκλογές στην Ιταλία, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Η ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια διατηρεί την αριστερή, παραδοσιακή της ταυτότητα και ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Stefano Bonaccini επανεκλέγεται με το 51,4% των ψήφων.
Η διαφορά με την υποψήφια της Lega είναι μεγάλη: η Lucia Borgonzoni δεν ξεπέρασε το 43,6%, έστω και αν ο Salvini, μέχρι την Παρασκευή, δήλωνε ότι " η νίκη της θα ήταν σίγουρα σαρωτική".
Οι ψηφοφόροι, προφανώς, φοβήθηκαν τους επιθετικούς τόνους του ιταλού πρώην υπουργού Εσωτερικών.
Ενδεικτική ήταν η πρωτοφανής του κίνηση, πριν λίγες ημέρες, να χτυπήσει το θυροτηλέφωνο σπιτιού όπου μένει ιταλοτυνησιακή οικογένεια και να ρωτήσει έναν δεκαεξάχρονο έφηβο "αν πουλά ναρκωτικά".
Παρά την γενική κατακραυγή, για την παραβίαση της προσωπικής ζωής και την στοχοποίηση αυτή, ο επικεφαλής της Lega, αποφάσισε να μην ζητήσει συγγνώμη.
Ο Salvini πληρώνει και το ότι διάλεξε μια υποψήφια περιφερειάρχη χωρίς ισχυρή προσωπικότητα, προφανώς και για να μην τον επισκιάσει.
Η Μποργκοντζίνι έδωσε την εντύπωση ότι δεν γνώριζε σε βάθος τα κύρια προβλήματα της περιοχής της.
Στον Νότο, στην περιφέρεια της Καλαβρίας, η κεντροδεξιά κέρδισε με μεγάλη άνεση, αλλά το αποτέλεσμα είχε προβλεφθεί εδώ και καιρό.
Σε ότι αφορά, δε, το λεγόμενο "Κίνημα της Σαρδέλας", τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν περιορίστηκε, μόνο, στο να κινητοποιήσει πολίτες οι οποίοι είχαν ήδη αποφασίσει να ψηφίσουν τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.
Μπόρεσε να στείλει ένα ευρύτερο μήνυμα, εφιστώντας την προσοχή στην ανάγκη περιορισμού των πολιτικών δυνάμεων που αμφισβητούν βασικές αρχές του ιταλικού Συντάγματος.
Τώρα, οι sardine- σαρδέλες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να μετατραπούν σε κόμμα.
Όσο για τα Πέντε Αστέρια, επιβεβαιώνεται η φθίνουσα πορεία τους.
Ο υποψήφιός τους δεν κατάφερε ούτε να εκλεγεί στο περιφερειακό συμβούλιο.
Ο αρχηγός τους, Luigi Di Maio, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα και η παρουσία τους, στην κυβέρνηση, είναι σαφές ότι στο εξής αποδυναμώνεται.
Τώρα, η επόμενη μεγάλη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, όταν θα κληθούν να ψηφίσουν οι κάτοικοι άλλων έξι μεγάλων περιφερειών της Ιταλίας.
Μέχρι τότε ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte αναμένεται να καταφέρει να κυβερνήσει χωρίς μεγάλα εμπόδια.
Εκτός και αν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις, οι οποίες, στην ιταλική πολιτική, δεν λείπουν σχεδόν ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης