Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης: Η ΝΔ προετοιμάζεται ακόμα και για πρόωρες εκλογές

tags :
Ραγκούσης: Η ΝΔ προετοιμάζεται ακόμα και για πρόωρες εκλογές
Ο Μητσοτάκης θα εκπλαγεί από το αποτέλεσμα των εκλογών με απλή αναλογική
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας «Στο Κόκκινο», υπογράμμισε την έκπληξη με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική.
Για τα κρούσματα αυθαίρετης βίας από αστυνομικούς ακόμα και προς παιδιά - όπως η βιαιοπραγία κατά 11χρονου παιδιού στο Μενίδι- και για τις έκνομες συμπεριφορές που έχουμε και θα έχουμε στο μέλλον ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι αυτά είναι δύο θέματα και όταν συμβαίνουν έχει αξία το πώς η πολιτική ηγεσία αντιδρά απέναντι σε αυτά.
Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός και αρμόδιος υπουργός ουσιαστικά στέλνουν «σήμα» στους αστυνομικούς που είναι επιρρεπείς στο να παραβιάσουν τον νόμο και τον κώδικα δεοντολογίας τα οποία έχουν και έτσι οδηγούμαστε σε συμπεριφορές όπως του αστυνομικού που χαστούκισε το 11χρονο αγόρι. «Και ας βγαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης τώρα να εμφανίζεται δήθεν ευαίσθητος γι’ αυτές τις συμπεριφορές».

Για τον εκλογικό νόμο

Την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ορίζοντα τις μεθεπόμενες εκλογές ο κ. Ραγκούσης την χαρακτήρισε «αγχωμένα βήματα» και από αυτό προκύπτει ότι προετοιμάζεται η ΝΔ για όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή και για τις πρόωρες εκλογές.
Ο εκλογικός νόμος είναι ο καθρέφτης των αντιλήψεων ενός ηγέτη, ενός κόμματος, μιας κυβέρνησης, μιας πλειοψηφίας για το πώς θέλει την Ελλάδα το πολιτικό σύστημα, σημείωσε ο τομεάρχης.
Η θεσμοθέτηση ξανά του μπόνους των 50 εδρών – κάτι που έπαιξε καθοριστικό αρνητικό ρόλο για να φτάσουμε στη χρεοκοπία της χώρας μέσω των κυβερνήσεων που δημιουργήθηκαν από αυτό το εκλογικό σύστημα – ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε κυβερνήσεις μειοψηφίας να κυβερνούν τον τόπο, σημείωσε.
Είναι ηλίου φαεινότερο τι ετοιμάζεται και στη βάση ποιας λογικής και ποιας αντίληψης, σχολίασε ο κ. Ραγκούσης λέγοντας πως ουσιαστικά κυβερνήσεις των λίγων θα υλοποιούν πολιτικές για τους λίγους.
Δίκοπο μαχαίρι θα είναι αυτό για τη ΝΔ, εξήγησε ο τομεάρχης, και τόνισε ότι θα προκύψει κυβέρνηση προοδευτικής κατεύθυνσης με την απλή αναλογική, αν και «εύκολο δεν είναι».
Εξήγησε όμως πως στην πολιτική ζωή του τόπου πολλές φορές έχουν προκύψει μεταβολές με την καταλυτική επίδραση παραγόντων που σε κανονικές συνθήκες θα απαιτούσαν μήνες ή χρόνια.
Και αυτή η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παίξει ρόλο καταλύτη, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι «Η έκπληξη που περιμένει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις εκλογές με απλή αναλογική θα είναι για αυτόν και στο σύστημα γενικότερα Μητσοτάκη, μεγαλύτερη έκπληξη και από αυτήν που γνώρισαν όταν είδαν το 24% των ευρωεκλογών να το κάνουμε μέσα σε 20 μέρες – με το σύμπαν το μιντιακό απέναντι μας – 32%.
Τότε ούτε που τους περνούσε από το μυαλό ότι θα βγει ο Τσίπρας μετά από μια ήττα στις ευρωεκλογές».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης