Διεθνή

EUobserver: Απομακρύνονται οι εθνικές εκλογές στην Ιταλία, μετά την ήττα Salvini

EUobserver: Απομακρύνονται οι εθνικές εκλογές στην Ιταλία, μετά την ήττα Salvini
Για τον Salvini, οι περιφερειακές εκλογές σε Εμίλια Ρομάνα και Καλαβρία, είχαν ως στόχο να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή του στην εξουσία
Απίθανο θεωρείται το σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, μετά την ήττα της κεντροδεξιάς συμμαχίας υπό τον Matteo Salvini της Lega, στις περιφερειακές εκλογές της Εμίλια - Ρομάνα, σύμφωνα με τον EuObserver.
Για τον Matteo Salvini, οι περιφερειακές εκλογές σε Εμίλια Ρομάνα και Καλαβρία, είχαν ως στόχο να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή του στην εξουσία.
«Πρώτα θα τους στείλουμε σπίτι την Κυριακή και στη συνέχεια θα δώσουμε στην κυβέρνηση μια ειδοποίηση έξωσης», έγραψε ο ηγέτης της Lega την Κυριακή, παραβιάζοντας τους κανόνες.
Αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό για τον γραμματέα της Lega και πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα.
Παρά το γεγονός ότι ο Salvini και οι σύμμαχοί του, το εθνικιστικό κόμμα «Οι αδελφοί της Ιταλίας» και το Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi κέρδισαν την πλειοψηφία των ψήφων στην περιοχή της νότιας Καλαβρίας, έχασαν την Εμίλια Ρομάνα, μία από τις πολυπληθέστερες περιοχές της Ιταλίας, η οποία αποτελεί προπύργιο της Αριστεράς.
O Salvini είχε επενδύσει πολλά σε αυτή τη νίκη.
«Εάν η Αριστερά χάσει στο σπίτι της, φυσικά θα υπάρξει πρόβλημα και σε εθνικό επίπεδο», είχε δηλώσει ο Salvini.
Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη, παρά το γεγονός ότι η Lefa ξόδεψε 143 χιλ. στην καμπάνια
του Facebook, σε διάστημα ενός μήνα, περισσότερα από κάθε άλλο κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης