Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ - Διατηρεί παθητική στάση

ΥΠΕΞ Ιράν: Η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ - Διατηρεί παθητική στάση
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η στάση των ευρωπαϊκών χωρών «ενθαρρύνει» τις ενέργειες της Ουάσιγκτον
Τη θέση ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία του 2015 δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ, διατύπωσε σήμερα (27/1) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, κατά τη διάρκεια ομιλίας τους σε εκδήλωση με θέμα την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, ο κ. Zarif δήλωσε ότι «η Ερυωπαϊκή Ένωση συμβιβάζεται με τις μονομερείς ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που ενθαρρύνει τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να απειλεί άλλες χώρες και να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»,
διευκρινίζοντας ότι «η μονομέρεια και η παραβίαση του νόμου είναι τόσο επικίνδυνες όσο και το να τις ανέχεται κάποιος».
«Δυστυχώς, η παθητική στάση των χωρών και των διεθνών οργανισμών στην αντιμετώπιση των μονομερών ενεργειών του Trump τον ενθαυρρύνουν ώστε να συνεχίσει την προσέγγιση εκφοβισμού στον κόσμο», πρόσθεσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, για να προσθέσει ότι «η παθητική μονομέρεια ενθαρρύνει την ενεργητική μονομέρεια».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «η απειλή του Αμερικανού προέδρου να καταστρέψει τα πολιτιστικά και πολιτισμικά κέντρα του Ιράν αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα πολιτιστικής τρομοκρατίας και αποτελεί συνέχεια της παραβίασης νόμων του αμερικανικού καθεστώτος, που έχει ως στόχο να σπάσει την αντίσταση του ιρανικού λαού».
«Ενώ ο Trump αποκαλεί τρομοκράτη το πολιτισμένο έθνος του Ιράν, με τη ρατιστική στάση του ανακοινώνει στον κόσμο ότι το καθεστώς του δεν είναι καθόλου αφοσιωμένο στις αρχές του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης του ρατσισμού και της απαγόρευσης των διακρίσεων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.
«Το καθεστώς των ΗΠΑ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν πιστεύει στον διάλογο και δεν τηρεί τις προηγούμενες και τις τρέχουσες δεσμεύσεις του», υπογράμμισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης