Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence, UniCredit: Παρά την ήττα Salvini, η κυβέρνηση της Ιταλίας παραμένει αδύναμη

Teneo Intelligence, UniCredit: Παρά την ήττα Salvini, η κυβέρνηση της Ιταλίας παραμένει αδύναμη
Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Εμίλια Ρομάνα αποκαλύπτει τα αδύναμα θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού
Στο συμπέρασμα πως αν και η ιταλική κυβέρνηση πήρε μια ανάσα ανακούφισης μετά την ήττα του Matteo Salvini, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Εμίλια Ρομάνα αποκαλύπτει τα αδύναμα θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού, καταλήγουν οι αναλυτές.
Στις εκλογές της Κυριακής (26/1/2020) η Lega του Salvini έχασαν από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Ωστόσο, το κόμμα του Salvini είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις ενώ έχει κερδίσει σε άλλες βασικές εκλογές στην περιφέρεια.
Την ίδια στιγμή, η εικόνα του Κινήματος Πέντε Αστέρων έχει επιδεινωθεί, ενώ ο ηγέτης του κόμματος, Luigi Di Maio υπέβαλε την παραίτηση του, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το μέλλον του Κινήματος αλλά και τη θέση του στον κυβερνητικό συνασπισμό.
«Στον απόηχο της ήττας Salvini στην Εμίλια Ρομάνα, ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών έχει περιοριστεί» επισημαίνει ο Wolfango Piccoli από την Teneo Intelligence και συμπληρώνει «ωστόσο το μικρό προβάδισμα που εξασφάλισε η κεντροαριστερά σε αυτό το αριστερό προπύργιο δίνει για ακόμα μία φορά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία δεν βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια».
Παράλληλα, η Loredana Maria Federico από τη Unicredit αναφέρει ότι «οι πολιτικές εντάσεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να υφίστανται, καθώς παραμένουν πολλές εστίες διαφωνιών εντός του συνασπισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης