Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (υπ. Άμυνας): Οφείλουμε να αντιδράσουμε εάν η Τουρκία παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές

tags :
Παναγιωτόπουλος (υπ. Άμυνας): Οφείλουμε να αντιδράσουμε εάν η Τουρκία παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές
Εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Τη θέση ότι η Ελλάδα οφείλει να αντιδράσει εάν η Τουρκία παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Παναγιωτόπουλος επανέλαβε πως είναι αυτονόητο αυτό που είπε πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται», απαντώντας έτσι στα όσα είχε υποστηρίξει περί αποστρατικοποίησης 16 ελληνικών ο Τούρκος ομόλογος του H. Akar.
Όπως είπε, η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, δόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει την υποκριτική στάση της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα».
Αν και υποστήριξε πως ευχής έργον είναι να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλως Δυνάμεων, ο κ.Παναγιωτόπουλος επεσήμανεν πως «αν η Τουρκία παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε».
«Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής», τόνισε ο κ.Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως «δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι  να είναι πάντα έτοιμες».
Αναφερόμενος και στη θλιβερή επέτειο της κρίσης των Ιμίων, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που οδηγούν σε ανάφλεξη στην περιοχή και ότι από την κρίση των Ιμίων οδηγηθήκαμε στο γκριζάρισμα κάποιων ζωνών στο Αιγαίο από την Τουρκία.
Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε κατηγορηματικά, ότι οι τουρκικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται από την ελληνική Κυβέρνηση, με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης