Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Νίκη της Κεντροαριστεράς στην Εμίλια Ρομάνα – Salvini: Δε νιώθω ηττημένος

tags :
Ιταλία: Νίκη της Κεντροαριστεράς στην Εμίλια Ρομάνα – Salvini: Δε νιώθω ηττημένος
Με 51,33% προηγείται ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Stefano Bonaccini στην Εμίλια Ρομάνια
Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να διατηρήσει την εξουσία στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα από τις χθεσινές περιφερειακές εκλογές.
Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Stefano Bonaccini από το Δημοκρατικό Κόμμα προηγείται με 51,4% έναντι 43,7% της Lucia Borgonzoni, της υποψήφιας της κεντροδεξιάς.
Τα exit poll πάντως δείχνουν μια πολύ οριακή επικράτηση του υποψήφιου της Κεντροαριστεράς, η οποία φαίνεται πως διατηρεί την εξουσία της σε μια παραδοσιακή «δική της» περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, το Δημοκρατικό Κόμμα βγαίνει πρώτο με 34,6% έναντι 31,96% της Lega και 4,7% του Κινήματος 5 Αστέρων.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini τόνισε ότι είναι περήφανος διότι το κόμμα του αμφισβήτησε την κεντροαριστερά στην Εμίλια Ρομάνα, περιοχή όπου η κυριαρχία της ήταν δεδομένη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Έπειτα από 70 χρόνια, έγινε αγώνας.
Ως τώρα, το ματς είχε τελειώσει πριν αρχίσει», είπε ο Salvini, αναφέροντας πως σε καμία περίπτωση δε νιώθει ηττημένος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι ο Salvini χάνει το προσωπικό του στοίχημα να επικρατήσει στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, στην οποία είχε επενδύσει πολιτικό κεφάλαιο.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Nicola Zingaretti υποστήριξε ότι η κυβερνώσα πλειοψηφία βγαίνει ισχυρότερη από τις περιφερειακέ εκλογές.
«Η Εμίλια Ρομάνια έστειλε ένα μήνυμα.
Ο Salvini ξέρει να μιλά για προβλήματα, αλλά δεν ξέρει πώς να τα λύσει.
Οι πολίτες απάντησαν» υποστήριξε ο Zingaretti.
Στην περιφέρεια της Καλάμπρια, η Κεντροδεξιά θριάμβευσε καθώς η Jole Santelli προηγείται με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου της Filippo Callipo, ο οποίος είχε την υποστήριξη της Κεντροαριστεράς.
Με καταμετρημένες τις ψήφους στα 2.240 από τα 2.420 εκλογικά τμήματα, η Jole Santelli προηγείται με 55,37% έναντι 30.19% του Callipo.
Πάντως και στην Καλάμπρια, πρώτο κόμμα είναι το Δημοκρατικό Κόμμα με 15,4% και ακολουθούν με 12,44% η Forza Italia, η Lega με 12,18% και το ακροδεξιό Fratelli d'Italia με 10,92%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης