Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επανακάμπτει το CVC για την Εθνική Ασφαλιστική με προσφορά 0,65 B/V – Στις 30/1 ΔΣ για τις διοικητικές αλλαγές στην Εθνική

Επανακάμπτει το CVC για την Εθνική Ασφαλιστική με προσφορά 0,65 B/V – Στις 30/1 ΔΣ για τις διοικητικές αλλαγές στην Εθνική
Η Fosun δεν φαίνεται να ανησυχεί το CVC αλλά η ύπαρξη και τρίτου ενδιαφερόμενου είναι αυτή που ανεβάζει το τίμημα σε σχέση με τις μη δεσμευτικές προσφορές στα 550-580 εκατ που υποβληθεί
Εκεί που φαινόταν άδηλο το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής, το CVC που έχει στρατηγικές θέσεις στον κλάδο της Υγείας με το θεραπευτήριο Υγεία και το Metropolitan φαίνεται να σχεδιάζει να υποβάλλει δεσμευτική προσφορά που θα προσεγγίζει το 0,65 B/V.
Με αποτίμηση 1 δισεκ. με βάση τις συνολικές αξίες μαζί με τα ομόλογα και όχι με την στενή επιχειρηματική αξία που καθορίζεται από την κερδοφορία προ φόρων το CVC θα μπορούσε να προσφέρει 650 εκατ. για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ήδη η Εθνική έχει ενισχυθεί με το τρίτο στην σειρά swaps κερδίζοντας 500 εκατ ενώ με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στα 650 εκατ ίσως οριακά να υποστεί μικρή κεφαλαιακή ζημία με βάση τα μοντέλα αποτίμησης αλλά θα ενισχύσει την ρευστότητα του ομίλου.
Τα 650 εκατ ή 630 με 650 εκατ φαίνεται ότι είναι το ύψος των τιμημάτων που προσφέρονται… με την επιφύλαξη μόνο οι διαρροές να έχουν σκοπιμότητες όπως να διερευνήσουν προθέσεις αντιπάλων.
Η Fosun δεν φαίνεται να ανησυχεί το CVC αλλά η ύπαρξη και τρίτου ενδιαφερόμενου είναι αυτή που ανεβάζει το τίμημα σε σχέση με τις μη δεσμευτικές προσφορές στα 550-580 εκατ που υποβληθεί αλλά δεν είχαν επιβεβαιωθεί.
Να σημειωθεί ότι ο οικονομικός έλεγχος ολοκληρώθηκε και αρχές Μαρτίου την άλλη εβδομάδα θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές.
Εν τω μεταξύ στις 30 Ιανουαρίου 2020 συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής μεταξύ άλλων και για να επικυρώσει τις διοικητικές αλλαγές ειδικά στην Διεύθυνση Εταιρικής Τραπεζικής όπου ο Β. Καραμούζης είναι ο επικρατέστερος για αναβάθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης