Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Το νέο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου - Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ το πιο ρεαλιστικό σενάριο

Κουτσούμπας: Το νέο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου - Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ το πιο ρεαλιστικό σενάριο
"Η ΝΔ διατηρεί τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να ονομαστεί νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση", αναφέρει ο Δ. Κουτσούμπας
Για τον εκλογικό νόμο «η πάγια θέση μας για την απλή και ανόθευτη αναλογική χωρίς μπόνους και πλαφόν είναι σε ευθεία αντίθεση και με τον εκλογικό νόμο της ΝΔ που επαναφέρει το μπόνους στο όνομα της κυβερνησιμότητας για να μην απειλείται η σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής και με την κολοβή απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράζεται σε περισσότερα κόμματα η ευθύνη για τη διεύθυνση και την άσκηση της ίδιας πολιτικής», δηλώνει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
«Την ίδια ώρα που η ΝΔ εκβιάζει με διπλές εκλογές δίνοντας την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πλασάρει την ξαναζεσταμένη σούπα της δήθεν “κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων” ας σκεφτεί ο καθένας ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι τα παζάρια τους να καταλήξουν σε αυτό που τώρα όλοι ξορκίζουν, σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Ο κ. Κουτσούμπας συμπληρώνει ότι «υπάρχει προηγούμενο», «αυτό της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Οπότε τώρα που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται ότι πήρε τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό, πανεύκολο είναι να βαδίζει στα ίδια χνάρια.
Πάνω από τη μισή κοινοβουλευτική του ομάδα κάτι περισσότερο ξέρει επ’ αυτού».
Περαιτέρω, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει το προσφυγικό-μεταναστευτικό «μείζον ζήτημα σε όλο τον κόσμο» και τονίζει την πρόταση του ΚΚΕ για «κατάργηση των απαράδεκτων συμφωνιών της ΕΕ, επικεντρώνοντας στο ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα hotspots και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή».
Ακόμη, ο ίδιος για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ότι σε αυτό «δεν κρύβεται απλά “κακός δράκος” αλλά κάτι κυριολεκτικά πιο επικίνδυνο. Η οριστική παράδοση της ασφάλισης στις τράπεζες, τις ιδιωτικές ασφαλιστικές και στον τζόγο!
Η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει διάφορα νούμερα και ποσοστά προκειμένου να προχωρήσει χωρίς αντιδράσεις, το σχέδιο για τη μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε ατομικό ρίσκο και την παράδοση της στα κοράκια.
Έρχεται να εφαρμόσει στην ουσία το νόμο Κατρούγκαλου, αφού πρώτα διορθώσει διάφορα νομικά κενά, όπως αποδεικνύεται από τα δημοσιευμένα σχέδια και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών.
Με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων το ψαλίδι θα πέσει τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους συνταξιούχους.
Αφού θα περιορίσουν την κρατική εγγύηση στο σημερινό επίπεδο των 384 ευρώ θα σπρώξουν παράλληλα εκτός του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μεγάλες κατηγορίες νέων εργαζομένων που δουλεύουν με κάθε είδους ευέλικτη εργασιακή σχέση, ρίχνοντας από τώρα τις πιο παραγωγικές ηλικίες στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τον νόμο ΝΔ για τον κατώτατο μισθό και έφερε τον νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου που παγιώνει με υπουργική απόφαση τους μισθούς σε άθλια, χαμηλά επίπεδα, έτσι και τώρα η ΝΔ διατηρεί τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να ονομαστεί νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση».
Συμπληρώνει ότι «το νέο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου.
Ήδη εκατοντάδες σωματεία παίρνουν απόφαση για απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση».
Δηλώνει δε, πως «ο αγώνας για την προστασία της εργατικής λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αποκτά πλέον επείγοντα χαρακτήρα.
 Και επειδή οι πλειστηριασμοί θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας το επόμενο διάστημα, όπως προκλητικά προειδοποιεί η κυβέρνηση μέσω του υπουργού της Γεωργιάδη, εμείς λέμε να γίνει χιονοστιβάδα ο αγώνας του λαού για την αποτροπή τους».
Σημειώνει πως «στη Βουλή έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών τις οποίες αναίσχυντα απορρίπτουν τα άλλα κόμματα.
Ταυτόχρονα απαιτούμε να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που θεσπίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί φυσικά η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και σέρνει σε δίκη όσους αγωνίζονται για να προστατέψουν τη λαϊκή κατοικία».
Επιπλέον, τονίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, ήδη από το πρώτο εξάμηνο, με σημαία το δόγμα της “νόμος και τάξη”, έχει δώσει τα ρέστα της με την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού».
Ερωτώμενος για την τουρκική προκλητικότητα και τη συμφωνία της γείτονος χώρας με τη Λιβύη, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «στον λαό μας τίθεται ένα εκβιαστικό δίλημμα: “συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή σύγκρουση”» και προσθέτει πως «το δίλημμα είναι πλαστό.
Η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση αλλά και η συνεκμετάλλευση προετοιμάζει την επόμενη σύγκρουση, με θύματα ξανά τους λαούς αλλά και το περιβάλλον».
Υπογραμμίζει ότι «το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που δεν μπορεί να γίνει με επιτυχία και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων όσο η χώρα είναι μέσα στη φυλακή της εξουσίας του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο «βυθιζόμαστε» στη «δίνη» των ανταγωνισμών.
Τώρα απαιτείται απεγκλωβισμός από τα σχέδια των ΗΠΑ, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη μη παραβίαση των συνόρων και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης