Λιβύη: Στην κόψη του ξυραφιού η εκεχειρία - O Sarraj κατηγορεί τον Haftar για παραβιάσεις

Λιβύη: Στην κόψη του ξυραφιού η εκεχειρία - O Sarraj κατηγορεί τον Haftar για παραβιάσεις
Προελαύνουν οι δυνάμεις του Λίβυου στρατάρχη
Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης προειδοποίησε σήμερα ότι οι παραβιάσεις από τους αντιπάλους της καταστρέφουν την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τον Mohammed Gnounou, έναν εκπρόσωπο τύπου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), οι δυνάμεις του στρατάρχη Khalifa Haftar σφυροκόπησαν σήμερα την Τρίπολη.
Ο ίδιος κατηγόρησε, επίσης, τις δυνάμεις του Haftar  ότι επιχειρούν να προωθηθούν στην περιοχή Αμπουγκρέιν, η οποία βρίσκεται ανατολικά της πόλης Μισράτα, που ελέγχει η GNA.
«Με τις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον εχθρό, ο αντίπαλος καθιστά άχρηστη την εκεχειρία» επισήμανε σε μια ανακοίνωση στα αραβικά που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τυχόν θύματα.
Μια πηγή από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του  Haftar ανέφερε ότι οι δυνάμεις του προωθήθηκαν σήμερα στην περιοχή της Μισράτα, έπειτα από συγκρούσεις με πολιτοφύλακες της GNA.
Η πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, συμπλήρωσε ότι έξι μαχητές του Λιβυκού Εθνικού Στρατού σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.
«Αιχμαλωτίσαμε έναν αριθμό πολιτοφυλάκων (της GNA)», πρόσθεσε η πηγή χωρίς να αναφερθεί στον βομβαρδισμό της Τρίπολης, που καταγγέλλει η GNA.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS