Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η ΝΔ υποτίμησε το ζήτημα της Τουρκίας – Η κυβέρνηση ταλαντεύεται ανάμεσα στην αμηχανία και την αναποτελεσματικότητα

Χαρίτσης: Η ΝΔ υποτίμησε το ζήτημα της Τουρκίας – Η κυβέρνηση ταλαντεύεται ανάμεσα στην αμηχανία και την αναποτελεσματικότητα
«Eίναι επιτακτική ανάγκη η χώρα να επιστρέψει στην ενεργητική, πολυδιάστατη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική», τονίζει ο Α. Χαρίτσης
«Η Ν.Δ. υποτίμησε το ζήτημα της Τουρκίας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης, ο οποίος τονίζει την ανάγκη η Ελλάδα «να σταματήσει να δρα ως χώρα που έχει χάσει τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης και του ελιγμού».
Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα να επιστρέψει στην ενεργητική, πολυδιάστατη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική».
Όπως αναφέρει «η κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησε μια πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία, προκειμένου να λυθεί το προσφυγικό.
Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας...η επόμενη προσπάθεια της ΝΔ ήταν να είμαστε “ πιστοί και προβλέψιμοι σύμμαχοι”.
Φτάσαμε στο πρωτοφανές ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που ενστερνίστηκε τις Αμερικανικές θέσεις για την εκτέλεση Σουλεϊμανί...
Το αποτέλεσμα των παλινωδιών αυτών;
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ μας νουθετεί να μην προβαίνουμε σε κινήσεις που θα αποξενώσουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ, το Βερολίνο μας αφήνει εκτός Διαδικασίας και η Ρώμη απέχει από τον Eastmed με αμφίσημες θέσεις για την τουρκική προκλητικότητα».
Ακόμη, ο ίδιος αναφέρεται στην «πολυεπίπεδη αναβάθμιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογραμμίζει την ανάγκη «η Ελλάδα να ζητήσει επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων για άτομα και εταιρείες που δρουν παράνομα στην περιοχή της συμφωνίας Τουρκίας -Λιβύης, να ασκήσει πιέσεις για συμμετοχή στις διεργασίες για το Λιβυκό, να συγκαλέσει Σύνοδο Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου και να προβεί σε πολιτικές διαβουλεύσεις με τη Ρωσία».
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζεται ως μια χώρα δεδομένη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 Ακόμη, κάνει λόγο για γενικότερη «αμηχανία» και «αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης, που σύντομα «θααποτυπωθεί και στις μετρήσεις», ενώ για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «προχωράει και θα κορυφωθεί στην πορεία προς το συνέδριο»  και «τα πάμε καλά».
Ερωτηθείς για τα εργασιακά, επικρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «εμμένει στο αποτυχημένο νεοφιλελεύθερο πείραμα, ναρκοθετώντας τελικά την ίδια την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».
«Εμείς θα στηρίξουμε με κάθε κοινοβουλευτικό και πολιτικό τρόπο το εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών», διαμηνύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης