Κεραμέως: Για πρώτη φορά μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής

Κεραμέως: Για πρώτη φορά μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής
«Βασικό μας μέλημα είναι να δώσουμε στη χώρα μας τη θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη», τόνισε η Ν. Κεραμέως
«Για πρώτη φορά μέσα από το σχολειό θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, , μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».
Η υπουργός ανέφερε ότι οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.
Ακόμη, η κ. Κεραμέως έκανε αναφορά στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι «ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας», ιδιαίτερα για ό,τι αφορά τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Όπως είπε, «βασικό μας μέλημα είναι να δώσουμε στη χώρα μας τη θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη».
Μάλιστα, επανέλαβε ότι προς το τέλος του Μαρτίου αναμένονται αντιπροσωπείες αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα για να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά.
Για το άρθρο 50 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου και τα κολέγια, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως «τα κολέγια είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων.
Βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων.
Αυτή τη βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.
Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη».
Αναφορικά με τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η υπουργός σημείωσε ότι στις σκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι επιδόσεις των μαθητών να μην εξαρτώνται μόνο από μία χρονική στιγμή, αλλά να προσμετρώνται οι επιδόσεις και στις τρεις τάξεις του λυκείου.
Στόχος, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως,  είναι η αποκέντρωση στην παιδεία.
Ανέφερε τέλος ότι στα δημοτικά το σχολείο θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS