Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού - Πρόκειται για άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν

tags :
ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού - Πρόκειται για άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν
Οι εξετάσεις στον ασθενή βγήκαν θετικές στον νέο κοροναϊό
Και τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού  στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα, στην Καλιφόρνια.
Όπως  έγινε γνωστό από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές την Κυριακή 26/1, πρόκειται για έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν, το επίκεντρο του ιού στην Κίνα.
Ο άνδρας που προσβλήθηκε από τον ιό,  σύμφωνα με την Υγειονομική Υπηρεσία της κομητείας Όραντζ, έχει ταξιδέψει από την Ουχάν, την κινεζική πόλη όπου βρίσκεται το επίκεντρο της επιδημίας, που έχει ήδη σκοτώσει 56 ανθρώπους και έχει καταγράψει 2.000 κρούσματα.
Μάλιστα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) επιβεβαίωσαν ότι οι εξετάσεις στον ασθενή βγήκαν θετικές στον νέο κοροναϊό και πλέον, έχει τεθεί σε καραντίνα σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή του δεν κρίνεται σοβαρή.
«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο ιός μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο στην κομητεία Όραντζ. Ο κίνδυνος μιας μετάδοσης σε τοπικό επίπεδο παραμένει μικρός μέχρι τώρα» διαβεβαιώνει η Υγειονομική Υπηρεσία της κομητείας.
Πάντως, οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει καμία πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που έφτασε ο άνδρας στις ΗΠΑ, ούτε για την ταυτότητά του.
Τα υπόλοιπα δύο κρούσματα στις ΗΠΑ,  αφορούν μια 60χρονη που επέστρεψε από την Ουχάν τη 13η Ιανουαρίου και διαμένει στο Σικάγο , αλλά και έναν άνδρα, περίπου 30 ετών, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ο οποίος επίσης είχε επισκεφθεί πρόσφατα την κινεζική πόλη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης