Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνουν οι Disneylands σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη και το Ocean Park λόγω κοροναϊού - Κρούσμα και στον Καναδά

Κλείνουν οι Disneylands σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη και το Ocean Park λόγω κοροναϊού - Κρούσμα και στον Καναδά
Το πρώτο κρούσμα στον Καναδά  είναι ένας άνδρας 50 ετών που διέμεινε στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός
Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα δημοφιλή θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να αποτροπή η εξάπλωση του θανατηφόρου κοροναϊού, όπως μετέδωσε το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της Hong Kong Disneyland θα συνεχίζουν να λειτουργούν, όμως και η κυβέρνηση της Σαγκάης ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του θεματικού πάρκου της Disneyland στην πόλη.
Οι επταήμερες γιορτές της κινεζικής πρωτοχρονιάς ξεκίνησαν στην Κίνα την Παρασκευή, μια χρονική περίοδος όπου τα θεματικά πάρκα κατακλύζονται με τουρίστες.
Η Κίνα έχει επιβεβαιώσει 1.975 κρούσματα του νέου κοροναϊού έως και το Σάββατο, ενώ 56 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό.
Επεκτείνεται ο αποκλεισμός
Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα υπεραστικά δρομολόγια λεωφορείων από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People's Daily.
Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια.
Περιορισμούς στην πρόσβαση προς την κινεζική πόλη Σαντόου, την πρώτη που βρίσκεται έξω από το επίκεντρο του νέου κοροναϊού στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
Από τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα, 18.00 ώρα Ελλάδας), θα απαγορευθεί η πρόσβαση σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν κρίνεται απαραίτητο να κυκλοφορούν, στη Σαντόου, μια πόλη με περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατοίκους που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 και πλέον χιλιομέτρων νότια της Ουχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Το πρώτο κρούσμα και στον Kαναδά

Ένα πρώτο "ύποπτο" κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στο Τορόντο, σε έναν άνδρα που επέστρεψε από την Κίνα, το πρώτο κρούσμα στον Καναδά, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές του Οντάριο.
"Έχουμε το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εδώ" στο Τορόντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Εϊλίν ντε Βίλα, επικεφαλής της υγειονομικής αρχής της μητρόπολης του Οντάριο.
Ο ασθενής, ένας άνδρας στην ηλικία των 50 ετών, διέμεινε στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε αυτός ο νέος ιός τον Δεκέμβριο. Επέστρεψε στον Καναδά στις 22 Ιανουαρίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ στο Τορόντο την επόμενη μέρα, δήλωσε η Μπάρμαρα Γέϊφ, αξιωματούχος στον τομέα υγείας της επαρχίας του Οντάριο.
Ο άνδρας τέθηκε σε απομόνωση. Δείγματα θα σταλούν σε ένα εργαστήριο στο Ουίνιπεγκ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον κινεζικό κοροναϊό, ανέφεραν οι αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης