Αυτοψία Γεωργιάδη στην περιοχή «Αλώνια» του Δήμου Ωραιοκάστρου – Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης

Αυτοψία Γεωργιάδη στην περιοχή «Αλώνια» του Δήμου Ωραιοκάστρου – Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης
Σε τροχιά εκκίνησης ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην ιστορία του δήμου Ωραιοκάστρου
Αυτοψία στην περιοχή «Αλώνια» του Δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.
Τον υπουργό συνόδευε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου,  Π. Τσακίρης, ο οποίος του παρουσίασε τον σχεδιασμό του Δήμου για την έκταση των 24 στρεμμάτων και σημείωσε  ότι «δική μας φιλοδοξία είναι να κάνουμε τον χώρο αυτό το σημείο αναφοράς της πόλης για τα επόμενα 50 - 70 χρόνια».
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό  ότι τίθεται σε τροχιά εκκίνησης ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην ιστορία του δήμου Ωραιοκάστρου, που αφορά τη δημιουργία νέου δημαρχιακού μεγάρου, κέντρου υγείας, ενός σύγχρονου συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου, καθώς και ενός μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στην κεντρική περιοχή «Αλώνια».
Ο κ. Γεωργιάδης, σχετικά με την αξιοποίηση της περιοχής στα «Αλώνια», υπογράμμισε ότι ήδη έχει δοθεί «εντολή στη ΜΟΔ να αναλάβει να κάνει τις μελέτες, για να εξεταστεί πώς μπορεί να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ».
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «πράγματι πρόκειται για έναν πάρα πολύ ωραίο χώρο για το Ωραιόκαστρο.
Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω και να φτιάξουμε κάτι που θα μείνει για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου για πολλά χρόνια στο μέλλον ως ένα τοπόσημο της περιοχής, ως ένας πνεύμονας πρασίνου κι ένας χώρος πολιτισμού και συναντήσεως των ανθρώπων.
Ένας τόσο ωραίος χώρος δεν μπορεί να μένει αναξιοποίητος και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν θα μείνει αδιάφορο στο αίτημα».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS