Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Yψηλή προτεραιότητα μας η μείωση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες

Μηταράκης: Yψηλή προτεραιότητα μας η μείωση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες
Στην Κω την Κυριακή 26/1 ο Ν. Μηταράκης
Στη Λέρο βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 25/1 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.
Αρχικά ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε τη μονάδα πρότυπης παραγωγής φαγητού του νησιού, που με 45 ντόπιους εργαζόμενους καλύπτει τις ανάγκες των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ μετέβη και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου και ενημερώθηκε από το προσωπικό του για την κατάσταση που επικρατεί.
Ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης ενώ στη συνάντησή του με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων έγινε αποδέκτης του αιτήματός τους για αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων τη θερινή περίοδο.
Ο κ. Μηταράκης, μετά από επικοινωνία του με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα προστεθεί ακόμη ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.
Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λέρου, Μ. Κόλλια, και συμμετείχε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Κατά την ομιλία του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή, αλλά και εθνική αλληλεγγύη, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών μέσα από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και το νέο πλαίσιο επιστροφών.
«Αποτελεί υψηλή προτεραιότητα μας η μείωση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες.
Για αυτό και προωθούμε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση των νησιών μας, που ακόμη και σήμερα, σηκώνουν δυσανάλογο βάρος», υπογράμμισε ο  κ. Μηταράκης.
Σημειώνεται ότι αύριο, Κυριακή 26/1, ο Ν. Μηταράκης θα επισκεφτεί την Κω και τη Δευτέρα 27/1 τη Σάμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης