Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκρέκας: Ταυτόχρονη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με άλλους κλάδους για να προχωρήσει η οικονομία στη χώρα

Σκρέκας: Ταυτόχρονη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με άλλους κλάδους για να προχωρήσει η οικονομία στη χώρα
"Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής ανά στρέμμα", ανέφερε ο Κ. Σκρέκας
«Η οικονομία της Ελλάδος και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, συνδέεται απόλυτα με την εξέλιξη και την πρόοδο του πρωτογενή τομέα», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  Κ. Σκρέκας.
Ο κ. Σκρέκας κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τον «Αγρότη της χρονιάς», ανέφερε ότι ο πρωτογενής τομέαςέχει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Ελλάδας, καθώς συμμετέχει με 4% στο ΑΕΠ, διπλάσιο ποσοστό από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μαζί με τη μεταποίηση, ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ.
Όπως είπε «ταυτόχρονη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με τους άλλους κλάδους, για να προχωρήσει η οικονομία στη χώρα», φέρνοντας ως παράδειγμα την εστίαση που «στηρίζεται στα διατροφικά προϊόντα που παράγονται».
Ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως το θέμα της επάρκειας στην παραγωγή διατροφικών προϊόντων από τον πρωτογενή τομέα είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας.
Κατά τον ίδιο, «δεν μπορεί η Ελλάδα να αισθάνεται κυρίαρχη εάν δεν διασφαλίζει τουλάχιστον ένα επίπεδο επάρκειας σε παράγωγη προϊόντων.
Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής ανά στρέμμα.
Υπάρχει η δυνατότητα και η πρόσκληση σε κάθε κυβέρνηση να το πετύχει».
Τέλος, το τρίπτυχο των στόχων της κυβερνητικής πολιτικής σε συνδυασμό και με τη νέα ΚΑΠ, όπως ανέφερε είναι «προστιθέμενη αξία, ταυτοποίηση και ιχνηλασιμότητα, ώστε επιτέλους ένα προϊόν να φτάνει στον καταναλωτή και να έχει αξία».
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πρώην υπουργοί Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, θεσμικοί παράγοντες της Ηπείρου και αγρότες, ενώ προηγήθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις του υφυπουργού με τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον περιφερειάρχη Ηπείρου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης