Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι βρετανικές επιχειρήσεις ανοίγουν γραφεία στη Γερμανία λόγω Brexit - Φοβούνται αυξήσεις στους δασμούς

Οι βρετανικές επιχειρήσεις ανοίγουν γραφεία στη Γερμανία λόγω Brexit - Φοβούνται αυξήσεις στους δασμούς
Η πλειοψηφία είναι εταιρείες χρηματοπιστωτικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών, τεχνολογίας, πληροφορίας και μηχανολογικές έως καταναλωτικές επιχειρήσεις
Ποικιλοτρόπως ευνοϊκό για τη Γερμανία αποδεικνύεται το Brexit καθώς πάνω από  20 βρετανικές επιχειρήσεις ζήτησαν από τις γερμανικές αρχές το 2019 άδεια για να  ανοίξουν γραφεία στη Γερμανία και να δημιουργήσουν 680 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με γερμανικό κυβερνητικό φορέα, που σχετιζεται με το μάρκετινγκ των επιχειρήσεων, η Germany Trade and Invest (GTAI) συνέδεσε την αύξηση αυτή, με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου.Ανέφερε δε, ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ίσως αυξηθεί καθώς κάποιες επιχειρήσεις υποβάλλουν τα σχέδιά τους απευθείας στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.
«Παρατηρούμε μια συνεχή αύξηση στη δραστηριότητα βρετανικών επιχειρήσεων στη Γερμανία», δήλωσε ο επικεφαλής της GTAI Robert Herman.
Κάποιες επιχειρήσεις μεταφέρονται στη Γερμανία για να αποφύγουν δασμούς που μπορούν να επιβληθούν σε βρετανικά προϊόντα και υπηρεσίες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ενώ άλλες προσελκύονται από τις ευνοϊκές συνθήκες, πρόσθεσε ο Χέρμαν.
Περίπου το ένα τρίτο εξ αυτών ήταν εταιρίες χρηματοπιστωτικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών, λιγότερες από ένα τρίτο ειδικεύονταν στην τεχνολογία της πληροφορίας και περίπου το 40% ήταν μια σειρά άλλων εταιριών, από μηχανολογικές έως καταναλωτικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης