Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος κοροναϊός: Θα χτιστεί στην πόλη Ουχάν 2ο νοσοκομείο για τους ασθενείς – Σειρά μέτρων στο Χονγκ Κονγκ

Νέος κοροναϊός: Θα χτιστεί στην πόλη Ουχάν 2ο νοσοκομείο για τους ασθενείς – Σειρά μέτρων στο Χονγκ Κονγκ
Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και έχει προσβάλει πάνω από 1.300 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο
Οι αρχές στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, θα κατασκευάσουν και ένα δεύτερο νοσοκομείο αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών, μετέδωσαν το Σάββατο 25/1 τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα,το νέο νοσοκομείο θα διαθέτει 1.300 κλίνες και η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες.
Ήδη, οι αρχές έχουν ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.
Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και έχει προσβάλει πάνω από 1.300 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Χονγκ Κόνγκ

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam,  κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ιού στο ασιατικό χρηματοπιστωτικό κέντρο, ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων για να περιοριστεί η σύνδεση της πόλης με την ηπειρωτική Κίνα.
Δεν θα ανοίξουν μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία, που είναι ήδη κλειστά λόγω των αργιών  για το νέο κινεζικό έτος, ενώ θα ανασταλούν οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, αλλά και τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Ουχάν.
Η Carrie Lam δήλωσε ότι ακυρώνονται άμεσα όλες οι επίσημες επισκέψεις στην ηπειρωτική χώρα και οι επίσημοι εορτασμοί για το νέο κινεζικό έτος, ενώ γνωστοποίησε ότι ζήτησε τη βοήθεια του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες με μάσκες.
Ήδη, οι υγειονομικές αρχές της μητρόπολης έχουν επιβεβαιώσει ότι 5 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, οι οποίοι σχετίζονται με την Ουχάν, καθώς και 122 ύποπτα κρούσματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης