Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στους 22 οι νεκροί του ισχυρού σεισμού – Στους 1.131 οι τραυματίες και 22 οι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια

Τουρκία: Στους 22 οι νεκροί  του ισχυρού σεισμού – Στους  1.131 οι τραυματίες και 22 οι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια
Συνεχίζονται οι μετασεισμοί
Σε 22 ανήλθε πλέον ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6, 8 βαθμών που συγκλόνισε την ανατολική Τουρκία, ενώ οι ομάδες διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 22 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων.
«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντογκανιόλ της Μαλάτειας και άλλοι 18 στην Elazig (Ελαζίγ)» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών,  Suleyman Soylu, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος από την πληγείσα επαρχία Ελαζίγ.
Πρόσθεσε ότι 39 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, ενώ ένα άτομο διασώθηκε μετά από 14 ώρες που παρέμεινε παγιδευμένος στα συντρίμμια.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Suleyman Soylu, αποφασίστηκε  η εκκένωση μιας φυλακής στην επαρχία Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Fahrettin Koca, δήλωσε ότι 128 τραυματίες από το σύνολο των 1.031, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ 34 από αυτούς έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Murat Kurum, συνέστησε στους ντόπιους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα σπίτια, καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή και μάλιστα, σημειώθηκαν τουλάχιστον 390 από το βράδυ της Παρασκευής 24/1, ενώ οι 12 είχαν μέγεθος άνω των 4 βαθμών.
Ο Murat Kurum προσέθεσε ότι μια ομάδα 368 μελών βρίσκεται στο σημείο για να αξιολογήσει τις ζημιές που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης