Βενεζουέλα: Το κυνήγι του φαγητού, οδήγησε 11 αγόρια στο θάνατο

Βενεζουέλα: Το κυνήγι του φαγητού, οδήγησε 11 αγόρια στο θάνατο
Την τελευταία πενταετία, η οικονομία της Βενεζουέλας κατέρρευσε, οι τιμές των προϊόντων εκτοξεύθηκαν και μαζί οι συνθήκες ακραίας πείνας που βιώνουν οι κάτοικοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας
Έντεκα αγόρια βρήκαν τραγικό θάνατο σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυτεία ζαχαροκάλαμων, όπου κυνηγούσαν κουνέλια για να φάνε, λόγω των ελλείψεων σε τρόφιμα στη χώρα τους, ανέφεραν οι αρχές και κάτοικοι της Πολιτείας Αράγκουα, στη βόρεια Βενεζουέλα.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική περιοχή της Κάγκουα, έξω από την πόλη Μαρακάι, σύμφωνα με τον Douglas Rico, τον διευθυντή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας CICPC.
Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για εμπρησμό ή για τυχαία φωτιά.
«Φυσούσε ισχυρός άνεμος που άλλαξε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς και παγιδεύτηκαν», ανέφερε ο Rico μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.
Ο κυβερνήτης της Αράγκουα, ο Rodolfo Marco, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα αγόρια, ηλικίας από 10 έως 18 ετών, πέθαναν αφού υπέστησαν εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού.
Άλλοι δύο έφηβοι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται.
Στην περιοχή αυτή οι αγρότες συχνά βάζουν φωτιά στα χωράφια με τα ζαχαροκάλαμα αυτήν την περίοδο του έτους.
 Οι ντόπιοι προσπαθούν να πιάσουν τα άγρια ζώα που βγαίνουν από τις υπόγειες φωλιές τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες.
Την τελευταία πενταετία, η οικονομία της Βενεζουέλας κατέρρευσε, με τις τιμές των προϊόντων να έχουν εκτοξευθεί.
Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους σε τρόφιμα και φάρμακα.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS