Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Joao Vale de Almeida είναι ο πρώτος πρεσβευτής της ΕΕ στη Μ.Βρετανία, από την 1η Φεβρουαρίου

Ο Joao Vale de Almeida είναι ο πρώτος πρεσβευτής της ΕΕ στη Μ.Βρετανία, από την 1η Φεβρουαρίου
Ο Joao Vale de Almeida θα είναι ο πρώτος επικεφαλής της μέλλουσας αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, από την επομένη του Brexit, που η Βρετανία θα είναι μια τρίτη χώρα για την ΕΕ
Την 1η Φεβρουαρίου αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του ο πρώτος πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βρετανία, Joao Vale de Almeida, καθώς ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο διορισμός του.
O Πορτογάλος Joao Vale de Almeida, πρώην πρεσβευτής της ΕΕ στις ΗΠΑ, θα ηγείται από την επομένη του Brexit, της αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπεί την Ένωση στη Βρετανία, η οποία έγινε τρίτη χώρα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell.
Ο διορισμός κοινοποιήθηκε στο Λονδίνο.
Ο Joao Vale de Almeida θα είναι "ο πρώτος επικεφαλής της μέλλουσας αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας".
Η θητεία του θα αρχίσει την 1η Φεβρουαρίου "ημερομηνία από την οποία η Βρετανία θα είναι μια τρίτη χώρα" και όπου την εκπροσώπηση της ΕΕ θα έχει αντιπροσωπεία.
Ο 62χρονος Πορτογάλος ήταν πρεσβευτής της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη από το 2015 έως το 2019, αφότου διετέλεσε ο πρώτος πρεσβευτής της ΕΕ στις ΗΠΑ από 2010 έως το 2014.
Τότε είχε μετάσχει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων (TTIP), συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πλέον εγκαταλειφτεί.
Με σπουδές στη δημοσιογραφία, ο Joao Vale de Almeida είναι έμπειρος υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ήταν επίσης ο επικεφαλής του γραφείου του πρώην προέδρου της Κομισιόν Jose Manuel Barroso.
Ο Joao Vale de Almeida ήταν εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής κυβερνησης σε μια εποχή όπου ο νυν πρωθυπουργός Boris Johnson ηταν ακόμη δημοσιογράφος στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης