Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί το 2020 - Διαχειρίσιμο το έλλειμμα του προϋπολογισμού

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί το 2020 - Διαχειρίσιμο το έλλειμμα του προϋπολογισμού
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι ΗΠΑ δείχνουν «πολύ ισχυρές» το 2020
Τη θέση ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ισχυρή θέση διατύπωσε σήμερα (24/1) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα συνεχιστεί και το 2020.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δείχνουν πολύ ισχυρές το 2020», διευκρινίζοντας ότι οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας «είναι σαφώς συνδεδεμένες με την οικονομική ατζέντα του προέδρου Donald Trump».
Παράλληλα, ο ίδιος απέδωσε την ανάπτυξη των προηγούμενων μηνών «στις φορολογικές περικοπές και τις εμπορικές συμφωνίες που επετεύχθησαν από την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «ο Donald Trump έχει καταστήσει τις ΗΠΑ φωτεινό σημείο της παγκόσμιας οικονομίας».
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας είναι «διαχειρίσιμο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπους να μειώσει τις δαπάνες μέσα στο επόμενο διάστημα».
Αναφερόμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Mnuchin τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να ολοκληρώσουν την εμπορική συμφωνία με το Λονδίνο εντός του τρέχοντος έτους, τονίζοντας ότι το σχετικό ζήτημα αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Ουάσιγκτον.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο υπ' αριθμόν ένα σύμμαχός μας και θα βρεθεί στην κορυφή της λίστας που αφορά τις εμπορικές συμφωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι «αναμένουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία εντός του έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης