Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στην Ασία μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,13% ο Nikkei, αργία σε Κίνα και Ν. Κορέα

tags :
Οριακές μεταβολές στην Ασία μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,13% ο Nikkei, αργία σε Κίνα και Ν. Κορέα
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 7.090,50 μονάδες
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (24/1) οι αγορές της Ασίας, μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι αγορές στην Κίνα και τη Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,13% στις 23.827,18 μονάδες, με τη μετοχή της Nidec να ενισχύεται κατά +2,95%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 7.090,50 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης IDX Composite καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στις 6.247,48 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση για τον δείκτη SET στην Ταϋλάνδη, και συγκεκριμένα στο -0,21% και τις 1.570,35 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη STI στη Σιγκαπούρη, σημειώθηκε άνοδο της τάξεως του +0,17% στις 3.240,02 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά -0,03% στις 27.901 μονάδες.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας στην Κίνα, 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κοροναϊού, τα κρούσματα ανέρχονται σε 830 ενώ παράλληλα εξετάζονται 1.072 πιθανά κρούσματα.
Η πόλη Ουχάν και άλλες 9 πόλεις στην κεντρική Κίνα έχουν τεθεί σε καραντίνα, απόφαση που επηρεάζει τη ζωή 30 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, το κλείσιμο των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, συνιστώντας παράλληλα στους κατοίκους να μην φύγουν χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη Ουχάν, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα κτίσουν νοσοκομείο δυναμικότητας 1.000 κλινών, το οποίο προορίζεται για τους ασθενείς της επιδημίας, θα ανοίξει τις πόρτες του – σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua - στις 3 Φεβρουαρίου.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, άνοδο κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο του 2019, παραμένοντας ωστόσο αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας στο 2%.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 0,5% τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 0,7%.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται τα νωπά τρόφιμα, αυξήθηκε κατά 0,7% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 0,5% τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,7%.
Εφόσον εξαιρεθούν και οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,9% έναντι ετήσιας ανόδου 0,8% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος και για τον βασικό δείκτης τιμών καταναλωτή.
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα χαμηλά εννέα εβδομάδων στα οποία υποχώρησε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο ώθηση από τα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,34 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει στα 61,26 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι συνολικές απώλειες της εβδομάδας ανέρχονται στο -4%.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,45% στα 55,84 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση υποχώρησε στα 54,77 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Νοεμβρίου του 2019.
Οι συνολικές απώλειες της εβδομάδας για το αμερικανικό αργό διαμορφώνονται μέχρι στιγμής στο -5%, ενώ η πτώση που έχει καταγράψει για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται στο -9%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου, υποχώρησαν κατά 405 χιλ. βαρέλια, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης