Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο 2019 το πετρέλαιο λόγω του κοροναϊού - «Βουτιά» -2,05% για Brent

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο 2019 το πετρέλαιο λόγω του κοροναϊού - «Βουτιά» -2,05% για Brent
Ισχυρές πιέσεις για το αμερικανικό αργό, το οποίο υποχώρησε κατά -2,34%
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν σήμερα (24/01/2020) οι τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς η ταχύτατη εξάπλωση του κοροναϊού τόσο στην Κίνα όσο και σε άλλες χώρες της υφηλίου, φοβίζει τους επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν για ισχυρό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και ως εκ τούτου και στη ζήτηση πετρελαίου.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent να υποχωρήσει -2,05% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 60,77 δολαρίων το βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε απώλειες της τάξης του 6,5%
Image
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), με απώλειες της τάξης του -2,34% στα 54,29 δολάρια.
Για το σύνολο της εβδομάδας η πτώση του διαμορφώθηκε στο -7,5%!
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου, υποχώρησαν κατά 405 χιλ. βαρέλια, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης, σημειώθηκε άνοδος κατά 1,75 εκατ. βαρέλια, ενώ αντίθετα τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.
«Ενώ είχαμε μία πτώση της τάξεως των 1 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα του Cushing στην Οκλαχόμα, οι εξαγωγές των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 70 χιλ. βαρέλια ημερησίως και η παραγωγή παρέμεινε στα επίμονα υψηλά των 13 εκατ. βαρελιών ημερησίως», πρόσθεσε ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishan, προσθέτοντας ότι «εάν δεν έχουμε σύντομα πτώση από την πλευρά της παραγωγής, θα είναι δύσκολο να δούμε πολλά θετικά νέα σε αυτή την αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης