Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στη σκιά των 13 νεκρών από την καταιγίδα Γκλόρια

Ισπανία: Συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στη σκιά των 13 νεκρών από την καταιγίδα Γκλόρια
Μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα της καταιγίδας
Σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου προχωρά σήμερα Παρασκευή 24/1 ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η καταιγίδα Γκλόρια που άφησε πίσω της 13 νεκρούς.
Η καταιγίδα Γκλόρια χτύπησε με σφοδρές βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους που είχαν ως αποτέλεσμα γέφυρες να καταρρεύσουν, παραλίες να παρασυρθούν από τα κύματα και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα, πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν εξαιτίας χιονοπτώσεων, αγροτικές καλλιέργειες πλημμύρισαν και ορυζώνες καταστράφηκαν.
Σημειώνεται πως πέρα από τους 13 νεκρούς, υπάρχουν και 4 αγνοούμενοι.
«Νομίζω το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι, να δουλέψουμε ο ένας πλάι στον άλλο και να συνεργαστούμε, όπως κάνουμε» υποστήριξε ο Pedro Sanchez, τονίζοντας πως συγκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου προκειμένου να εξεταστούν μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης, για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια και να ικανοποιηθούν οι άμεσες και οι πιο μεσοπρόθεσμες ανάγκες.
Ο ισπανός πρωθυπουργός τόνισε πως αν και δεν μπορεί να αποδίδεται κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή, είναι σαφές πως υπάρχει σύνδεση.
«Η δημόσια διοίκηση πρέπει να μελετήσει το πώς θα αλλάξει ταχύτητα και θα επικεντρώσει τους οικονομικούς πόρους μας και τις πολιτικές μας (...) σε ένα νέο στοιχείο — και αυτό είναι η κλιματική αλλαγή», είπε ο Sanchez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης