Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Θα υπάρξει εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και ΕΕ – Η Γερμανία θα αυξήσει τις δαπάνες της

tags :
Scholz: Θα υπάρξει εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και ΕΕ – Η Γερμανία θα αυξήσει τις δαπάνες της
«Οι προτάσεις της ΕΕ θα οδηγήσουν σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ», εκτίμησε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ
Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz σε δηλώσεις του στο CNBC, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Ο κ. Scholz υποστήριξε ότι δεν είναι απαισιόδοξος αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και ΕΕ, τονίζοντας ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη για συζήτηση σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι προτάσεις της ΕΕ που έχουν κατατεθεί είναι ικανές να οδηγήσουν σε συμφωνία.
Όλοι, επίσης, γνωρίζουμε ότι το εμπόριο έχει επιτυχία όταν δεν το βαραίνουν πολλά εμπόδια».
Ο κ. Scholz δήλωσε ότι ο ψηφιακός φόρος, ο οποίος θα επηρεάσει εταιρείες όπως Amazon, Google και Facebook, θα πρέπει να συμφωνηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και αναμένει ότι μια διεθνής πρόταση θα προέλθει από τον ΟΟΣΑ στις αρχές του 2020.
Σε ό,τι αφορά τη γερμανική οικονομία ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι το υψηλό πλεόνασμα της χώρας του είναι υπό «πολύ καλή διαχείριση», και προσέθεσε ότι «η άποψή μου είναι ότι με την επεκτατική οικονομική πολιτική που είχαμε τα τελευταία χρόνια, κάναμε τη δουλειά μας», υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι οι δημόσιες επενδύσεις στη Γερμανία ήταν υψηλές αλλά θα ενισχυθούν περαιτέρω..
Η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητούν επίμονα από τη Γερμανία να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για να τονώσει την Ευρώπη στο σύνολό της.
Ο κ. Scholz υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του είχε λάβει την απόφαση να στηρίξει τη γερμανική βιομηχανία με δαπάνη "πολλών, πολλών δισεκατομμυρίων" για τη μεταρρύθμιση τόσο του τομέα της ενέργειας όσο και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης