Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης: Ιστορικό γεγονός η σημαντκή πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή της νέας ΠτΔ

tags :
Καραγκούνης: Ιστορικό γεγονός η σημαντκή πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή της νέας ΠτΔ
Καραγκούνης: Ιστορικό γεγονός η σημαντκή πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή της νέας ΠτΔ
«Είναι πολύ σημαντικό και ιστορικό το γεγονός της χθεσινής μέρας, διότι υπήρξε σημαντική πλειοψηφία στη Βουλή» υπογράμμισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέα Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφερόμενος στην εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, από τη Βουλή, με 261 ψήφους.
«Είναι μια εξαιρετική επιστήμονας και είμαστε προφανώς σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις.
Θα έλεγα το ουσιαστικό είναι ότι έχει τη μεγάλη αποδοχή και τη συμφωνία της πλειοψηφίας της Βουλής και των κομμάτων και νομίζω αυτό θα είναι σημαντικό και για την πορεία και τις ενέργειες της νέας Προέδρου από εδώ και πέρα. Υπό αυτή την έννοια είναι μία καινούρια αρχή, τουλάχιστον στο πολιτειακό μας σύστημα» πρόσθεσε.
Για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως «είναι λογικό να αντιδρούν οι κάτοικοι των νησιών αυτών του βορειοανατολικού Αιγαίου, νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μεγαλύτερο βάρος απ' όσο τους αναλογεί στο μεταναστευτικό πρόβλημα» και συμπλήρωσε ότι το μεταναστευτικό «δεν είναι μόνο ζήτημα δικό μας, είναι και ζήτημα πίεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία να συμμορφωθεί και σε αυτά που έχουν υπογραψει, αλλά και να μην εργαλειοποιεί το πρόβλημα αυτό».
Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Νταβός όπου συμμετέχει σήμερα και αύριο στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο κ. Καραγκούνης είπε πως «είναι πολύ σημαντικό να γίνονται αυτές οι επαφές με τη λογική του να πεισθούν οι επενδυτές, οι ξένοι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα και προφανώς να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίες, αλλά -ξέρετε- όλα αυτά ξεκινούν από το σήμα που δίνει η κάθε κυβέρνηση.
Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση έχει στείλει παντού το μήνυμα ότι πρέπει να έρθουν επενδυτές στη χώρα».
Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης, «έχουν περάσει έξι μήνες [σ.σ.: από τις εκλογές] και δεν υπάρχει ούτε μία επιβάρυνση στους πολίτες, αντίθετα μειώνονται τα βάρη είτε στους φόρους, είτε στις ασφαλιστικές εισφορές, είτε γενικά στον ΕΝΦΙΑ και σε άλλους έμμεσους φόρους. Νομίζω ότι σιγά-σιγά τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα στο πλέγμα της οικονομίας, η δική μας λογική είναι να μειώνουμε βάρη, τους φόρους και άλλες επιβαρύνσεις με τη λογική να ανατροφοδοτηθεί η οικονομία.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο αισιόδοξα για τα επόμενα έτη.
Ο εθνικός στόχος μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι πάρα πολύ σημαντικός για την προσπάθεια που θα κάνουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας».
Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δίνεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι «το ασφαλιστικό θα στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες που είναι η ανταποδοτικότητα και η δικαιοσύνη, θα υπάρχει η ελευθερία στην επιλογή της ασφαλιστικής κλίμακας και βεβαίως είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρξουν μειώσεις των εισφορών, ειδικά σε κάποιες ομάδες που στηρίζουν και τον πρωτογενή τομέα και στηρίζουν την οικονομία μας, όπως οι αγρότες».
Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, ο κ. Καραγκούνης -που είναι μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά αυτή την υπόθεση- σημείωσε ότι «το έργο της επιτροπής είναι πολύ σημαντικό γιατί αναδεικνύει αυτές τις πλευρές που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν αγγιχθεί.
Και από εκεί και πέρα φωτίζεται και η άλλη πλευρά, αυτό το οποίο εμείς διερευνούμε ως επιτροπή, τη σκευωρία όπως η πλειοψηφία έχει πει, και γι' αυτό έχει γίνει αυτή η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής και εμείς αυτό διερευνούμε αν υπήρξε σκευωρία, δηλαδή αυτά τα οποία φέρεται να έχει διαπράξει ο κ. Παπαγγελόπουλος. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι φωτίζονται και οι δύο πλευρές αυτής της υπόθεσης όπου δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπήρξε αρκετή διαφώτιση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης