Κικίλιας για κοροναϊό: Αναμένουμε με ψυχραιμία τις οδηγίες του ΠΟΥ

Κικίλιας για κοροναϊό: Αναμένουμε με ψυχραιμία τις οδηγίες του ΠΟΥ
Καλό είναι γι΄ αυτά τα θέματα να μιλούν μόνο οι εξειδικευμένοι επιστήμονες
Σε αναμονή των αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδριάζει ξανά σήμερα για τον κοροναϊό (2019-nCoV) βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.
Σε δηλώσεις τους για το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες την διεθνή κοινότητα και οι δύο ήταν ψύχραιμοι και παρέπεμψαν στις επιστημονικές απόψεις.
«Θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις και τις οδηγίες του ΠΟΥ.
Με ψυχραιμία, με σύνεση και με ένα σχέδιο, το οποίο έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν και θα εφαρμοστεί και τώρα.
Επειδή ακούω και βλέπω ότι μιλούν πολλοί, καλό είναι γι΄αυτά τα θέματα να μιλούν οι ειδικοί επιστήμονες- αυτοί που έχουν την επιστημονική επάρκεια να συμβουλεύσουν τους Έλληνες.
Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες στη χώρα οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά για το θέμα» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος της συνάντησης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Κυριακίδου: «Δεν είναι η ώρα να δημιουργούμε πανικό και άγχος.
Περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κι αν χρειαστεί θα ενημερώσουμε», είπε η Ευρωπαία επίτροπος.
Ανέφερε, επίσης, πως ενημέρωσε τον υπουργό για τις επαφές που έχουν γίνει από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα του κοροναϊού.
«Είχα χθες μια τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Υγείας της Γαλλίας και της Ιταλίας και σήμερα τηλεφώνησα στον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ.
Ο ΠΟΥ συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει αν πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα και ποια μέτρα.
Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι υπηρεσίες τις ΕΕ είναι σε επαφή με όλα τα κράτη μέλη για να υπάρξει μια σωστή επικοινωνία» κατέληξε η Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS