Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διόρθωση μετά το 7ήμερο ανοδικό σερί με χαμηλό τζίρο

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διόρθωση μετά το 7ήμερο ανοδικό σερί με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Καλοδεχούμενες και οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Πρέπει να γίνονται, γιατί μόνο τότε οι υπεραξίες γίνονται αποδόσεις και χρήμα στην τσέπη. Η αγορά έχει δώσει καλή κίνηση και από τη σημερινή συνεδρίαση δε νομίζουμε πως έβγαλε κάποιος το συμπέρασμα πως πουλούσαν πολλά χαρτιά οι επενδυτές. Χαμηλός ο τζίρος και κυρίως ήταν μία συνεδρίαση συσσώρευσης παρά υποχώρησης.

Προς το κλείσιμο βέβαια και αφού άνοιξε η Wall Street βγήκαν κάποιες πωλήσεις με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν λίγο οι απώλειες. Αλλά πάλι το -0,40% είναι μικρή υποχώρηση. Έβαλε πλάτη η Eurobank και έκλεισε με μικρή άνοδο και η Coca Cola. Στην Ελλάκτωρ είχαμε αναμενόμενες πιέσεις, ενώ υποχώρησε και η Μυτιληναίος.

Η ειδησεογραφία είναι φτωχή εδώ και μέρες. Απουσιάζουν οι καταλύτες και τώρα έχουμε στρέψει το βλέμμα στη Fitch μήπως και μας δώσει κάποια καλή αφορμή για καλό κλείσιμο μήνα. Η έλλειψη ειδήσεων πάντως δεν επιτρέπει σε μετοχές να ξεχωρίσουν. Μέχρι σήμερα και αυτές που ξεχωρίζουν, ειδικά στα μικρομεσαία, είναι για περασμένα γεγονότα. Καλά θεμελιώδη και ελκυστική αποτίμηση σε συνδυασμό με την ανοδική τάση, σπρώχνουν υψηλότερα κάποιες μετοχές. Δε φτάνει όμως μόνο αυτό.

Χρειαζόμαστε καταλύτες για να δούμε ακόμα καλύτερες τιμές. Χρειαζόμαστε προοπτικές από τους εισηγμένους που να δείχνουν πως τα μεγέθη τους θα βελτιωθούν. Χρειαζόμαστε και κινήσεις βελτίωσης ισολογισμών από κάποιους. Θα το κάνουν με μάζεμα, με αυξήσεις, δεν ξέρουμε. Πρέπει όμως να γίνουν ώστε να μειωθούν οι τόκοι. Φτάνουν τα πανηγύρια για μερικές αναδιαρθρώσεις δανείων…

ΕΥΔΑΠ: Εξακολουθούν και βγαίνουν χαρτιά επομένως δε χρειάζονται βιασύνες. Στα 7,42 ευρώ το χαμηλό ημέρας και στα 7,59 ευρώ το υψηλό ημέρας. Στα 7,53 ευρώ έκλεισε με άνοδο 0,53% και όγκο 31 χιλ .τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 2,50 ευρώ χθες και προχθές και σήμερα γύρισε στα 2,43 ευρώ με όγκο 203 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Δυνατή πώληση μετοχών από insider. Ο Δημήτριος Αντωνάκος μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. πούλησε στις 22/1 100 χιλ. μετοχές με μέση τιμή 8,28 ευρώ.

AUDIO VISUAL: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και δεν ξέρουμε αν έχει να κάνει με την επικείμενη παρουσίαση και αν κάποιοι παίρνουν θέση περιμένοντας κάποιο καλό νέο. Έχουμε αναφερθεί στη μετοχή αναλυτικά. Βγάζει ζημιές και έχει υψηλό δανεισμό. Οι βασικοί μέτοχοι βάζουν συνεχώς χρήματα, αλλά περιμένουμε αποτελέσματα χρήσης καθώς μετά τις εξαγορές ίσως δούμε κάποια βελτίωση.

ΑΒΑΞ: Πιέστηκε σήμερα, αλλά περιμένουμε να μπουν τα δικαιώματα προς διαπραγμάτευση και να δούμε που θα κινηθεί η μετοχή. Γίνεται χαμηλά η αύξηση και ίσως δούμε χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Υψηλός ο όγκος σήμερα σε μια μέρα που το ΧΑ είχε εξαιρετικά χαμηλό όγκο.

MINERVA: Δεν έχει δει αρνητικό πρόσημο από 13/1, ενώ συμπλήρωσε 4 ανοδικές, αλλά σήμερα πήγε μέχρι το +30%. Η αποτίμηση μόλις στα 2,2 εκατ. ευρώ, αλλά η επιχείρηση συνεχίζει να βγάζει ζημιές. Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης οι ζημιές έκαψαν μεγάλο μέρος της καθαρής θέσης με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί στα 3,4 εκατ. ευρώ. Περίπου 18,5 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεώσεις προς τράπεζες και οι μισθώσεις.

Είχε στο πρώτο εξάμηνο πωλήσεις 5,5 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ και η διοίκηση περιμένει πως στο δεύτερο εξάμηνο οι πωλήσεις θα πάνε καλύτερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Οι ζημιές ανήλθαν στις 663 χιλ. ευρώ στο εξάμηνο. Λόγω της ανοδικής τάσης του ΧΑ θεωρούμε πως η μετοχή τραβιέται από κάποιους υψηλότερα, αλλά δε βρίσκουμε αξία. Θα πρέπει να δούμε εντυπωσιακά πράγματα για να αλλάξουμε γνώμη.

DOPPLER: Στο +18,80% και στα 0,6950 ευρώ με όγκο 79 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 7,3 εκατ. ευρώ.

FLEXOPACK: Μετά το χθεσινό υψηλό όγκο, σήμερα θα περιμέναμε κάποια συνέχεια, αλλά δεν είδαμε… Με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 7,20 ευρώ με άνοδο 1,41%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έκλεισε κατάστημα στη Βουλγαρία αφού δεν τα βρήκε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος για την ανανέωση του μισθώματος. Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η θυγατρική έχει απομειωθεί και πως ψάχνει άλλο κατάστημα. Ελάχιστη η επίδραση στο τζίρο λέει η εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης