Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 29/1 η συνάντηση Μητσοτάκη - Macron στο Παρίσι - Σειρά επαφών και με επιχειρηματίες

tags :
Στις 29/1 η συνάντηση Μητσοτάκη - Macron στο Παρίσι - Σειρά επαφών και με επιχειρηματίες
Ποιοι θα συνοδέψουν την ελληνική αποστολή στο Παρίσι
Στις 29 Ιανουαρίου 2020 θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στο Παρίσι, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα και εμείς ως Γαλλία στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο Γάλλος πρέσβης, Patrick Maisonnave, κατά τη σχετική παρουσίαση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Στην παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας με τίτλο «Ελλάδα: Στρατηγικός παράγοντας στην νοτιοανατολική  Ευρώπη, η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται», την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσουν πέντε υπουργοί, τη γαλλική πλευρά ο υπουργός Οικονομίας κ. Le Maire, ενώ θα συμμετάσχουν 80 γαλλικές και 30 ελληνικές επιχειρήσεις.
Στις 29 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί σε εκδήλωση του ελληνογαλλικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου, ενώ θα τον συνοδεύσουν μέλη της κυβέρνησης και αρκετές επιχειρηματικές αποστολές.
Από ελληνικής πλευράς θα είναι παρόντες οι υπουργοί, Χ. Σταϊκούρας, Α. Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Καραμανλής, Κ. Θεοχάρης, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς ενώ θα υπάρξει παρουσίαση του project ελληνικών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ο. Αθανασίου.
Παράλληλα, μεταξύ των επιχειρηματικών ονομάτων που συμμετέχουν στην παρουσίαση είναι οι Copelouzos Group, Vioxalco, Aegean, Alpha Bank κ.α.
Από την γαλλική πλευρά και τον τομέα των τραπεζών, θα είναι παρούσες τόσο η Societe Generale όσο και Credit Agricole, που στο παρελθόν είχαν αποχωρήσει από την ελληνική αγορά.  
Παράλληλα, ο κ. Maisonnave σημείωσε ότι «Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα, τόσο στο μεταναστευτικό, παίρνοντας μάλιστα θέση διαφοροποιούμενη με τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, όσο και στο γεωπολιτικό ζήτημα της ΝΑ Μεσογείου, όπου οι Τούρκοι παίρνουν πρωτοβουλίες σε ζώνες που δεν τους ανήκουν, όπως έκαναν με το Μνημόνιο της Λιβύης».
Κατά συνέπεια, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ενισχυθούν οι ελληνογαλλικές σχέσεις στον τομέα της άμυνας και αυτό μπορεί να γίνει με την αγορά των φρεγατών από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου.
Στο επίκεντρο των επιχειρηματικών παρουσιάσεων, θα βρίσκεται ο ενεργειακός τομέας, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ από τη γαλλική πλευρά θα είναι παρούσες στο συνέδριο η EDF και η Total.
«Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει την ελκυστικότητα για επενδύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού επιμελητηρίου, κ. L. Thuillier, ο οποίος ανέφερε τα μεγάλα περιθώρια που έχει η ανάπτυξη του bankassurance στην Ελλάδα, όπου ο κύκλος εργασιών μπορεί να υπερδιπλασιαστεί.
Όπως ανέφερε η Πρεσβεία, στην παρούσα φάση η Γαλλία είναι ο 7ος μεγαλύτερος επενδυτής στην ελληνική οικονομία με ποσοστό 4% και αυτό μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.
Ο κ. Thuillier σημείωσε επίσης πως στόχος είναι το Φόρουμ αυτό να επαναληφθεί ως καθαρά επιχειρηματικό με λειτουργικότητα B2B (business to business) στην Ελλάδα, ώστε να αποτελέσει καταλύτη για επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης