Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ σε Akar: Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, η Τουρκία να επικαλείται το διεθνές δίκαιο

tags :
ΥΠΕΞ σε Akar: Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, η Τουρκία να επικαλείται το διεθνές δίκαιο
Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών και κάλεσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες
Σκληρή ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Hulusi Akar, ο οποίος ζήτησε από την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα ελληνικά νησιά και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.
Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για υποκρισία και επισημαίνει ότι η Ελλάδα λαμβάνει κάθε μέτρο νόμιμης άμυνας της.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής: «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν όλων των γειτονικών χωρών της, μια χώρα που απειλεί με πόλεμο γείτονα και σύμμαχό της αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, μια χώρα που διαλαλεί ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, να επικαλείται το διεθνές δίκαιο.
Και είναι φυσικό η χώρα αυτή να μην αντιλαμβάνεται ότι οι γείτονές της είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν κάθε μέτρο νόμιμης άμυνάς τους σε όλη την επικράτειά τους, παρά το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από τον ίδιο τον Χάρτη του ΟΗΕ, δηλαδή το ευαγγέλιο του διεθνούς δικαίου.
Εξακολουθεί δε να προκαλεί την εύλογη ανησυχία μας το ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης