Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Mnuchin κατά της Greta Thunberg: Πάρε πρώτα πτυχίο Οικονομικών και μετά συζητάμε...

tags :
Ο Mnuchin κατά της Greta Thunberg: Πάρε πρώτα πτυχίο Οικονομικών και μετά συζητάμε...
Ο Μnuchin, αναφερόμενος στη θέση της κυβέρνησης Trump για το κλίμα, υποστήριξε ότι αυτή "παρερμηνεύτηκε"
Επικριτικός απέναντι στην 17χρονη ακτιβίστρια Greta Thunberg εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείς σχετικά με την έκκληση που απηύθυνε χθες η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα στην ομιλία της ενώπιον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να σταματήσουν οι επενδύσεις σε ορυκτό πλούτο, ο Μnuchin απάντησε: "Είναι η επικεφαλής οικονομολόγος;...Αφού σπουδάσει Οικονομικά, τότε μπορεί να επιστρέψει και να μας εξηγήσει".
Δύο ημέρες νωρίτερα η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Trump.
Όταν εκείνος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τρία τρισ. δέντρα, η Greta σχολίασε ότι η δενδροφύτευση δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Ωστόσο, προτού φύγει από το Νταβός ο Trump φάνηκε να τείνει κλάδο ελαίας λέγοντας ότι θα ήθελε να είχε παρακολουθήσει την ομιλία της.
Από την πλευρά του ο Μnuchin, αναφερόμενος στη θέση της κυβέρνησης Trump για το κλίμα, υποστήριξε ότι αυτή "παρερμηνεύτηκε".
"Υπάρχει μια πραγματική παρερμηνεία της αμερικανικής πολιτικής.
Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Ο πρόεδρος Τrump πιστεύει απόλυτα στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό και στο να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης