Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Νταβός ο Guaido (Βενεζουέλα) - Ζητά τη στήριξη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ

Στο Νταβός ο Guaido (Βενεζουέλα) - Ζητά τη στήριξη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ
Ο Guaido δήλωσε πως η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια «τραγωδία που δεν έχει προηγούμενο»
Tη βοήθεια της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ που συνεδριάζει στο Νταβός της Ελβετίας, ζήτησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Juan Guaido,  διαβεβαιώνοντας πως «μόνοι μας, δεν θα τα καταφέρουμε».
Ο Guaido, τον οποίο οι οργανωτές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ περιγράφουν ως «πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και αναγνωρισμένο από περισσότερες από 50 χώρες ως προσωρινό πρόεδρο», δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε μια διεθνή και εγκληματική κοινοπραξία, έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας».
Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην περσινή σύνοδο του Νταβός, πολλοί αρχηγοί κρατών είχαν πρώτοι δηλώσει πως αναγνωρίζουν τον Guaido ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Και στις 23 Ιανουαρίου 2019, έναν ακριβώς χρόνο πριν από τη σημερινή ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αυτός ο τότε άγνωστος στη διεθνή σκηνή πολιτικός, ο οποίος είχε μόλις εκλεγεί πρόεδρος του κοινοβουλίου, είχε αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του στο Καράκας.
Έναν χρόνο αργότερα, η επίθεσή του εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Nikolas Maduro δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα, παρά την υποστήριξη των ΗΠΑ, 35 ευρωπαϊκών χωρών και κρατών όπως η Κολομβία.
Ο Guaido δήλωσε πως η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια «τραγωδία που δεν έχει προηγούμενο».
«Η Βενεζουέλα δεν είναι μια εμπόλεμη χώρα, δεν ακούμε να πέφτουν οι βόμβες, όμως αισθανόμαστε το κλάμα, τον πόνο των μανάδων».
Στον Guaido έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας.
Ωστόσο τη Δευτέρα μετέβη στην Κολομβία.
Από εκεί πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Βέλγιο και μετά στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης