Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η παραίτηση Di Maio αυξάνει την πολιτική αβεβαιότητα - Δεν πάει στο Νταβός ο Conte

Ιταλία: Η παραίτηση Di Maio αυξάνει την πολιτική αβεβαιότητα - Δεν πάει στο Νταβός ο Conte
Ο Luigi Di Maio παραιτήθηκε από την ηγεσία του Κινήματος Πέντε Αστέρων
Νέος κύκλος πολιτικής αβεβαιότητας φαίνεται πως έχει ανοίξει στην Ιταλία μετά την παραίτηση του Luigi Di Maio από την ηγεσία του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η πολιτική αβεβαιότητα έχει ενισχυθεί στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ενόψει και των τοπικών εκλογών την Κυριακή (26/1/2020) στην Εμίλια Ρομάνα, μια περιφέρεια, όπου το ακροδεξιό κόμμα της Lega ελπίζει να σημειώσει μεγάλη άνοδο.
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Giuseppe Conte, ακύρωσε το ταξίδι του στο Νταβός όπου θα συμμετείχε στο World Economic Forum.
Το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού δεν διευκρίνισε τους λόγους για την απόφαση του, αλλά επεσήμανε ότι ο Conte θα παραμείνει στη Ρώμη για να ασχοληθεί με «επείγοντα ζητήματα».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να προετοιμάσει ένα υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για το βράδυ ενώ θα έχει συσκέψεις για επείγουσες υποθέσεις.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ιταλίας αποδυναμώθηκε μετά την παραίτηση του Di Maio από την προεδρία του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Μετά τις εκλογές του 2018, το κόμμα έχει χάσει περισσότερους από 30 βουλευτές εξαιτίας διαφωνιών για την πολιτική του, περιλαμβανομένης της συμμετοχής του στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Από την πλευρά του, ο Conte δήλωσε ότι λυπάται για την απόφαση του Di Maio, όμως διαβεβαίωσε ότι αυτή «δεν θα έχει επιπτώσεις στην κυβέρνηση», καθώς αναμένεται να παραμείνει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης