Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο Politico: Περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό

Μητσοτάκης στο Politico: Περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό
Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο προεδρικό αξίωμα
Τη θέση ότι στον επόμενο ανασχηματισμό θα μπουν περισσότερες γυναίκες στο κυβερνητικό σχήμα διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «Politico» κατά την άφιξη του στο Νταβός της Ελβετίας.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι στην επόμενη κυβέρνηση θα συμμετάσχουν περισσότερες γυναίκες αν και σημείωσε πως δεν περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδιά του αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας να κάνει ειδική αναφορά στην εκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ύπατο αξίωμα της χώρας.
«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».
Επίσης ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του «Politico» ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που σκοπεύει να αλλάξει στον πρώτο ανασχηματισμό, τονίζοντας ωστόσο πως δεν περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδιά του αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης