Τελευταία Νέα
Διεθνή

Uber: Η εταιρεία έχει καλύτερες προϋποθέσεις κερδοφορίας από τους ανταγωνιστές της

tags :
Uber: Η εταιρεία έχει καλύτερες προϋποθέσεις κερδοφορίας από τους ανταγωνιστές της
Η Uber επιστρέφει δυναμικά στις αγορές, όπου παλαιότερα προσπαθούσε να κερδίσει έδαφος και καταγράφει κέρδη τα τελευταία χρόνια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi δήλωσε σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός πως: «Είμαστε μακράν ο παγκόσμιος ηγέτης στις online υπηρεσίες μεταφοράς.
Έχουμε την καλύτερη διαρθρωτική οργάνωση και τις καλύτερες προϋποθέσεις κερδοφορίας από τους ανταγωνιστές μας.
Το επιχειρησιακό περιβάλλον είναι ιδανικό για εμάς».
Η Uber φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά στις αγορές, όπου παλαιότερα προσπαθούσε να κερδίσει έδαφος και να καταγράφει κέρδη τα τελευταία χρόνια.
Οι αμερικανικές εταιρείες μεταφοράς Uber και Lyft αμφισβητήθηκαν από τους επενδυτές για τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, μετά την καταχώρηση των μετοχών τους στη Νέα Υόρκη το περασμένο έτος.
Οι μετοχές και των δύο εταιρειών έχουν καταγράψει σημαντικές απώλειες μετά την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο.

Άνοδος μετά τις αρχικές απώλειες

Η μετοχή της Uber έχει χάσει σχεδόν το 10% από την αρχική δημόσια προσφορά της, ενώ η Lyft έχει απωλέσει σχεδόν to 40%.
Το κλίμα τώρα έχει αλλάξει, καθώς οι μετοχές της Uber και της Lyft καταγράφουν άνοδο 26% και 12% αντίστοιχα από την αρχή του 2020.
Αναφορικά με της προοπτικές της Uber, ο Dara Khosrowshahi, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία στοχεύει να είναι ο "παίκτης νούμερο ένα και νούμερο δύο" στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, αντί να είναι ο "τρία ή ο τέσσερα"».
Η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στο μέτωπο παράδοσης τροφίμων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου ο τομέας ενισχύεται όλο και περισσότερο.
Στην αρχή του έτους η Ολλανδική εταιρεία Takeaway.com κέρδισε μια μάχη εξαγοράζοντας το Just Eat, το οποίο είναι σημαντικός παίκτης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τέλος, να σημειωθεί πως η Uber έχει αποκλειστεί από το να λειτουργεί στο Λονδίνο από την τοπική υπηρεσία μεταφορών, Transport for London (TfL).
Προς το παρόν η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στην πόλη, ενώ ασκεί προσφυγή ενώπιον δικαστηρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης