Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι 10 μεγάλοι κίνδυνοι παγκοσμίως - Αναδυόμενες οικονομίες και Κίνα θα στηρίξουν το ΑΕΠ το 2020

tags :
Deutsche Bank: Οι 10 μεγάλοι κίνδυνοι παγκοσμίως - Αναδυόμενες οικονομίες και Κίνα θα στηρίξουν το ΑΕΠ το 2020
Οι κίνδυνοι εντοπίζονται στην αβεβαιότητα του εμπορίου και των γεωπολιτικών εντάσεων στην Μέση Ανατολή
Η παγκόσμια οικονομία λαμβάνει μεγαλύτερη ταχύτητα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Deutsche Bank, η οποία στοιχειοθετεί τους μεγαλύτερους κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν αυτήν την τάση.
Όπως αναφέρει, η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, καθώς καθοριστικό ρόλο έχουν διαδραματήσει οι ευνοϊκές νομισματικές πολιτικές και πιστωτικές συνθήκες, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν.
Οι κίνδυνοι αυτοί εντοπίζονται στην αβεβαιότητα του εμπορίου και των γεωπολιτικών εντάσεων στην Μέση Ανατολή, ειδικά για την αμερικανική οικονομία.
Επιπλέον, η οικονομία της Ευρωζώνης μπορεί να αντιμετωπίσει και την αδύναμη τραπεζική κερδοφορία, όπως και μια αναπάντεχη πολιτική κρίση στην Ιταλία.
Για την Κίνα, η Deutsche Bank εκτιμά ότι θα υπάρξουν πληθωριστικές πιέσεις, ενώ στις αναδυόμενες οικονομίες, στις γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να προστεθούν και οι κοινωνικές εντάσεις, αλλά και πιθανές αναταράξεις στην αγορά συναλλάγματος.
Αναλυτικά ο πίνακας με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ο κόσμος:
Image
Επίσης, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3,3% το 2020 και κατά 3,5% το 2021, ενώ η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη θα είναι της τάξεως του 1,9% και 1% αντίστοιχα το 2020.
Image
Η ανάλυση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους στις αγορές κρατικών ομολόγων που αναγκάζουν τελικά τις κυβερνήσεις να αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο χρέος, ακόμη και μέσω άμεσης χρηματοδότησης δαπανών γνωστής ως «χρημάτων από το ελικόπτερο», που αποτελούν την κορωνίδα της ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης