Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιανουάριο 2020 - Στις 104 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιανουάριο 2020 - Στις 104 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία της Insee για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Οριακή πτώση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γαλλίας για τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (22/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Insee υποχώρησε στις 104 μονάδες, έναντι 105 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας, παρά την οριακή πτώση που σημειώθηκε, ο δείκτης παραμένει υψηλότερα σε σύγκριση με το μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 100 μονάδων.
Παρά το γεγονός ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου δεν είχαν σημαντική επίδραση στον συνολικό δείκτη, ο αντίκτυπος στον κλάδο λιανικών πωλήσεων ήταν αρκετά σημαντικός, καθώς ο σχετικός υποδείκτης σημείωσε πτώση κατά -4 μονάδες.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τον κλάδο υπηρεσιών παρέμεινε σταθερός σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες.
Όσον αφορά τον υποδείκτη απασχόλησης, σημειώθηκε πτώση στις 105 μονάδες, έναντι 103 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με την Insee να διευκρινίζει ότι η πτώση οφείλεται στην «επιδείνωση των προοπτικών απασχόλησης στον κλάδο υπηρεσιών».
Ωστόσο, η υπηρεσία επεσήμανε ότι οι υποδείκτης παρέμειναν πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο σε όλους τους τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης