Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δασμοί 25% στις αυτοκινητοβιομηχανίες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με ΕΕ

tags :
Trump: Δασμοί 25% στις αυτοκινητοβιομηχανίες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με ΕΕ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι εάν η Fed δεν είχε προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων, ο Dow Jones θα είχε σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο
Με υψηλούς δασμούς στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες απειλεί την ΕΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
«Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ, θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε δασμούς 25% στις αυτοκινητοβιομηχανίες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, ο Trump υποστήριξε -μιλώντας στο CNBC- ότι η ΕΕ δεν έχει άλλη επιλογή εκτός από το να διαπραγματευτεί μια νέα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (22/1/2019) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, μιλώντας στο CNBC.
Ο Trump συναντήθηκε με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen στο World Economic Forum στο Νταβός και -όπως δήλωσε ο ίδιος- είχαν μια εξαιρετική συζήτηση.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο Trump υποστήριξε πως έχει πει στην von der Leyen ότι χωρίς εμπορική συμφωνία, ο ίδιος θα πρέπει να αναλάβει δράση με τη μορφή πολύ υψηλών δεσμών στις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και αλλού.
Παράλληλα, ο Trump επεσήμανε ότι η Ευρώπη είχε επωφεληθεί από τις ΗΠΑ, αλλά τόνισε ότι η ΕΕ δεν άλλη επιλογή εκτός από το να συμφωνήσει.
«Είχαμε ένα τεράστιο έλλειμμα για πολλά, πολλά χρόνια - άνω των 150 δισ. δολ. με την Ευρώπη» είπε ο Trump και συμπλήρωσε ότι δεν του προκαλούσε έκπληξη εάν θα αναγκαστεί τελικά να επιβάλλει τους δασμούς.

Νέα πυρά κατά της Fed

O Trump εκτόξευσε νέα πυρά κατά της Fed επισημαίνοντας ότι δεν είχε αυξήσει τα επιτόκια η ανάπτυξη θα ήταν πιο κοντά στο 4%.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι και η Wall Street θα είχε κινηθεί υψηλότερα εάν η Fed δεν είχε αυξήσει τόσο γρήγορα τα επιτόκια πριν να τα μειώσει τρεις φορές κατά τη διάρκεια του 2019.
«Τώρα με όλα αυτά, εάν δεν είχαμε τη μεγάλη αύξηση του επιτοκίου, πιστεύω ότι θα ήμασταν κοντά στο 4%.
Και ο Dow Jones θα είχε ενισχυθεί κατά 5.000 με 10.000 μονάδες» υποστήριξε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης