Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Κατά 1,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το δ΄ τρίμηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ν. Κορέα: Κατά 1,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το δ΄ τρίμηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ στη Νότια Κορέα θα περιοριστεί στο 1%
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της οικονομίας στη Νότια Κορέα για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/1) στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αύξησης 0,4% το τρίτο τρίμηνο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%.
Οι ιδιωτικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 0,7%, εν μέσω ανόδου στους τομείς διαρκών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ η αντίστοιχη αύξηση για τις κυβερνητικές δαπάνες διαμορφρώθηκε στο 2,6%.
Παράλληλα, οι επενδύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο επεκτάθηκαν κατά 6,3%, λόγω αύξησης που σημειώθηκε στους τομείς κτηρίων και δημοσίων έργων, ενώ ο κλάδος υπηρεσιών αναπτύχθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 2,2%, έναντι ετήσιας ανόδου 2% το τρίτο τρίμηνο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 2%.
Για το σύνολο του 2019, το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο της τάξεως του 2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης