Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ψάχνει τις Επιτροπές Ελέγχου της εταιρίας Folli Folli η αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

tags :
Ψάχνει τις Επιτροπές Ελέγχου της εταιρίας  Folli Folli η αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Σύννεφο οι παραιτήσεις από τη θέση του μέλους της Επιτροπής για…. προσωπικούς λόγους
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Folli Follie καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με επιστολή της προς την Επιτροπή Ελέγχου ζητά να της διαβιβαστούν τα αντίγραφα πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής.
Η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ουδέποτε ασκήθηκαν επί διοίκησης Γκότση και αναμένεται να αποκαλύψει πρώτον  αν η Επιτροπή Ελέγχου ενεργούσε κατά τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία αλλά και να ρίξει φως στις συνεχείς αλλαγές των μελών της Επιτροπής Ελέγχου.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της Folli Follie έχει αλλάξει κάμποσες φορές τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των παραιτήσεων των Χαράλαμπου Κύρκου, Παναγιώτη Αλεξάκη, Ηλία Πεντάζου και Βύρωνα Μπαλλή ενώ εντύπωση προκαλεί η παραίτηση και επανεκλογή του κ. Θαλή Κουτούπη τον περασμένο Ιούνιο. Σε αυτό το διάστημα υποτίθεται ότι η εταιρία θα έπρεπε να είχε τρέξει τη διαδικασία του διαχειριστικού ελέγχου που αποφασίστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ως γνωστόν σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το bankingnews γεννάται μείζον ζήτημα από τη σύμβαση με την PwC η οποία πέραν του ότι δεν έχει ημερομηνία αλλά και σαφώς προσδιορισμένη αμοιβή αλλά και ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί και να εκτελεστεί δεδομένου ότι η PwC διενήργησε έλεγχο οικονομικών καταστάσεων χωρίς να λάβει πλήθος εκ των στοιχείων που ζήτησε.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης