Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Διαφαινόμενη ιταλοτουρκική προσέγγιση για γεωτρήσεις

Deutsche Welle: Διαφαινόμενη ιταλοτουρκική προσέγγιση για γεωτρήσεις
H Deutsche Welle σχολιάζει τις δηλώσεις Erdogan περί διαπραγματεύσεων με την Ιταλία για γεώτρηση ανοιχτά της Λιβύης 
Στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ιταλία αναφέρεται η Deutsche Welle με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, περί διαπραγματεύσεων με την ιταλική κυβέρνηση για γεώτρηση ανοιχτά της Λιβύης.
Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η ιταλική κυβέρνηση ούτε επιβεβαιώνει, αλλά ούτε διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Erdogan.
«Από την άλλη πλευρά όμως είναι σαφές, όμως, ότι η Ρώμη, στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ρυθμιστικός παράγοντας στην Λιβύη, έχει συνεχείς επαφές με την τουρκική πολιτική ηγεσία.
Η Ιταλία ετοιμάζεται να αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές της με την Τουρκία, με την δημιουργία, στο άμεσο μέλλον, ενός μόνιμου επιχειρηματικού φόρουμ μεταξύ των δυο χωρών.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Βερολίνου είχε διμερή συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, στο τέλος της οποίας υπογράμμισε την καθοριστική σημασία της συνεργασίας με την Άγκυρα» αναφέρεται στο δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Επίσης αναφέρεται ότι παρ' όλο που η Ιταλία αρχικά καταδίκασε την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ο Di Maio αρνήθηκε να υπογράψει τα τελικά συμπεράσματα της συνάντησης του Καΐρου, με τους ομολόγους του Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου και Κύπρου.
«Η Ρώμη, ουσιαστικά, προσπαθεί να εξασφαλίσει άμεση, συνεχή επικοινωνία τόσο με την Μόσχα, όσο και με την Άγκυρα, για να παίξει και βασικό ρόλο στην λιβυκή κρίση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης