Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Βρήκε δυνάμεις και ανέκαμψε κλείνοντας με νέα άνοδο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Βρήκε δυνάμεις και ανέκαμψε κλείνοντας με νέα άνοδο
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική η εικόνα της. Διόρθωσε λόγω εισαγόμενων ανησυχιών αλλά γρήγορα ανέκαμψε και κατάφερε να κλείσει και πάλι ανοδικά. Έξι συνεχόμενες ήπιες βέβαια ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε και είναι πάλι σε νέα υψηλά. Ο τζίρος υψηλός λόγω των πακέτων αλλά και χωρίς αυτά είναι πάνω από 60 εκατ. ευρώ ο καθαρός άλλα καλούτσικος.

Ξεχώρισε το πακέτο στην Καράτζης και η άμεση κατάθεση δημόσιας πρότασης σε τιμή που κρίνεται ικανοποιητική. Ξεχώρισε και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ που είναι σε πολυετή υψηλά αλλά και η Σαράντης. Οι τράπεζες είχαν απώλειες με το δείκτη να χάνει 0,65%.

VIOHALCO: Συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και πάει για την ανοδική διαφυγή. Έχει ουσιαστικά κάνει τη διάσπαση αλλά θέλουμε εκτόνωση με… φόρα. Για να δούμε…

ΕΧΑΕ: Έβαλε και το 5 μπροστά η μετοχή.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ισχυρή κίνηση, μα το εντυπωσιακό είναι ότι ο τίτλος είναι σε υψηλά 11,5 ετών.

ΑΔΜΗΕ: Ξανά υπό δοκιμασία τα 2,50 ευρώ.

ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Είναι που κάποιοι δεν αγοράζουν μικρομεσαίες εταιρείες γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος του εγκλωβισμού και λέει προτιμάνε τράπεζες που κάνουν όγκο. Δείτε όμως την πορεία της Καράτζης. Κάποια στιγμή «ανακαλύπτουν» κάποιοι πόσο φθηνή είναι μία μετοχή ή ο βασικός μέτοχος τις εξαγοράζει και τότε πουλάς όσα θέλεις.

Στον Χαϊδεμένο έλεγαν δεν ανοίγει και σήμερα στο +40% από την αρχή του έτους έκανε χιλιάδες κομμάτια. Φυσικά και δεν προσφέρονται αυτές οι μετοχές για να πάρεις πολλές δεκάδες χιλιάδες κομμάτια, αλλά έτσι κι αλλιώς σάμπως βρίσκεις τόσα;

Κοιτάμε τα θεμελιώδη και αγοράζουμε φθηνές εταιρείες. Οπλιζόμαστε με υπομονή και περιμένουμε να τις ανακαλύψουν οι άλλοι επενδυτές. Δεν ακολουθάμε το ρεύμα. Συνήθως μετά από αύξηση τιμής και όγκου κάποιοι φεύγουν με καλές υπεραξίες και μπαίνουν βραχυπρόθεσμοι. Προσοχή λοιπόν…

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Στο ταμπλό μπήκε η πρώτη εντολή για αγορά του ποσοστού που πλέον βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά και είναι περίπου 15%. Στα 10 ευρώ η δημόσια πρόταση δίνει καλή αποτίμηση με βάση τα θεμελιώδη. Ο αποτιμητής έβγαλε καλή αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, αλλά πέφτει η δίκαιη τιμή εξαιτίας κάποιων παραδοχών όπως πόσο πούλησε η κα Καράτζη και πόσο ήταν η μέση σταθμισμένη τιμή στο ταμπλό.

Στα 10 ευρώ θεωρούμε πως η δημόσια πρόταση θα στεφθεί με επιτυχία. Κάτω από τα 10 ευρώ οι πληροφορίες μας λένε πως δε θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο κ.Καράτζης παίρνει το ρίσκο και αγοράζει όλη την εταιρεία σε ιστορικά υψηλά ουσιαστικά. Ναι θεωρούμε την αξία της εισηγμένης υψηλότερη, αλλά το τίμημα που προσφέρει ο βασικός μέτοχος είναι καλό αφού παίρνει και αυτός ρίσκο. Μην ξεχνάτε πως έχουμε δει δημόσιες προτάσεις που η έκθεση αποτίμησης ήταν για γέλια.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ (ΙΙ): Θεωρούμε σημαντικό πλήγμα για το ΧΑ η απώλεια μίας τέτοιας εταιρείας. Ενός πεντακάθαρου ομίλου, χωρίς δανεισμό με δραστηριοποίηση σε σημαντικούς τομείς και μεγάλες επενδύσεις. Δυστυχώς η φυγή από το ΧΑ συνεχίζεται και οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει και συνέχεια.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Από όλες τελικά περνάει η άνοδος. Πριν καιρό γράφαμε για τη συγκεκριμένη και είχαμε κάνει μία ανάλυση κυρίως γιατί μας άρεσαν τα περιουσιακά της στοιχεία και είχαμε βγάλει το συμπέρασμα πως άξιζαν περισσότερα από την αποτίμηση και μας ερχόταν δώρο η επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία βγάζει μικρές ζημιές.

Σήμερα βλέπουμε τη μετοχή μέσα στον Ιανουάριο να έχει απόδοση άνω του 40% και η αποτίμηση να είναι στα 8 εκατ. ευρώ που μάλλον παραμένει χαμηλή.

ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με αγοραστές είδαμε τη μετοχή και να κάνει πράξει σημαντικά πάνω από τα 7 ευρώ. Δεν υπάρχουν και πολλές φθηνές πλέον στο ΧΑ και αργά ή γρήγορα οι επενδυτές τις εντοπίζουν. Παλιά αγαπημένη της στήλης καθώς είχε φτάσει να διαπραγματεύεται κοντά στο ταμείο της. Στο εξάμηνο είχε ταμείο 77,2 εκατ. ευρώ. Σήμερα έχει αποτίμηση 102 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Συνεχίζεται το μάζεμα πέριξ των 0,25 ευρώ. Θα έρθει και η δική της σειρά.

DOPPLER: Άλλη μία ανοδική συνεδρίαση με καλό όγκο 96 χιλ. τεμαχίων και με αγοραστές στα 0,6350 ευρώ. Και εδώ πριν λίγες μέρες δεν έβρισκες κομμάτι και σήμερα πουλάς όσα θέλεις.

ΓΕΒΚΑ: Δυνατή κίνηση και κλείσιμο στα 0,88 ευρώ με όγκο 84 χιλ. τεμάχια.

MEDICON: Ακούραστη η μετοχή. Στα 2,90 ευρώ με άνοδο 6,6%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 51 εκατ. ευρώ η αποτίμηση μετά τη νέα άνοδο κατά 4,12%. Κλείσιμο στα 1,77 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Η δική της... ώρα και μένει να δούμε μετά την αποκοπή του δικαιώματος πως θα παίζει η μετοχή. Στα 0,74 ευρώ με απώλειες 3,77% και την τιμή της αύξησης να γίνεται στα 0,30 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης