Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zhengfei (Huawei): Μπορούμε να αντέξουμε τις κλιμακούμενες αμερικανικές επιθέσεις

tags :
Zhengfei (Huawei): Μπορούμε να αντέξουμε τις κλιμακούμενες αμερικανικές επιθέσεις
Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον Κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα
«Η Ουάσινγκτον μπορεί να επιταχύνει την εκστρατεία της ενάντια στην Huawei, αλλά ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις θα είναι ελάχιστος» δήλωσε από το Νταβός την Τρίτη (21/1) ο ιδρυτής του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού γίγαντα, Ren Zhengfei.
Η Huawei αποτέλεσε το επίκεντρο της ανησυχίας των ΗΠΑ λόγω των δεσμών της με την κινεζική κυβέρνηση.
Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η Huawei παραμένει ένας εθνικός κίνδυνος ασφάλειας, επειδή ο εξοπλισμός δικτύου της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία από την κινεζική κυβέρνηση. Η Huawei αρνείται τις κατηγορίες.
Πέρυσι η Huawei τέθηκε στην "μαύρη λίστα" των ΗΠ.Α που περιορίζει την πρόσβασή της στην αμερικανική τεχνολογία.
Ο Ren Zhengfei αναμένει ότι θα συνεχιστεί η πίεση από την αμερικανική πλευρά.
«Φέτος οι Η.Π.Α. ενδέχεται να κλιμακώσουν περαιτέρω την καμπάνια τους εναντίον της Huawei, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο αντίκτυπος στον κύκλο εργασιών της Huawei θα είναι ασήμαντος» δήλωσε ο Zhengfei στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
«Το 2020, δεδομένου ότι έχουμε ήδη αποκτήσει πείρα από πέρυσι και έχουμε μια ισχυρότερη ομάδα, πιστεύω ότι είμαστε σίγουροι πως θα επιβιώσουμε ακόμα και στις πιο έντονες επιθέσεις» πρόσθεσε.
Η Ουάσιγκτον πιέζει τους συμμάχους της, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, να αποκλείσουν την Huawei από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς γνωστά ως 5G.
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξετάζουν την εφαρμογή ενός κανονισμού που θα εμποδίσει μια σειρά υπηρεσιών της Huawei, σύμφωνα με πληροφόρηση του Reuters.

Το plan B της Huawei

Το μπλοκάρισμα από την "μαύρη λίστα" οδήγησε την Huawei να κυκλοφορήσει ένα κορυφαίο smartphone χωρίς άδεια λογισμικού Google Android.
Ωστόσο, η Huawei επενδύει στην ανάπτυξη δικής της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων chips και του λογισμικού.
Πέρυσι, η Huawei ξεκίνησε το δικό της λειτουργικό σύστημα, που ονομάζεται HarmonyOS, αλλά δεν το έχει τοποθετήσει ακόμα σε κανένα από τα smartphones της.
Ο Ren Zhengfei ισχυρίστηκε ότι η Huawei έχει ξοδέψει «εκατοντάδες δισεκατομμύρια» για να ετοιμάσει ένα «σχέδιο Β», το οποίο θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιβιώσει.
Ο ιδρυτής της Huawei κατέληξε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν πολύ» με την εταιρεία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης