Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά τεσσάρων ετών σκαρφάλωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ZEW τον Ιανουάριο 2020, στις 26,7 μονάδες

Γερμανία: Σε υψηλά τεσσάρων ετών σκαρφάλωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ZEW τον Ιανουάριο 2020, στις 26,7 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος της Γερμανίας ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) που αφορά τη Γερμανία για τον Ιανουάριο του 2020, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία σημείωσε «άλμα» στις 26,7 μονάδες, έναντι 10,7 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015.
Μάλιστα, τα στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις 15 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διατήρησε την ανοδική τάση των προηγούμενων μηνών, καθώς διαμορφώθηκε στις -9,5 μονάδες, έναντι -19,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις -13,5 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη οικονομικού κλίματος που σχετίζεται με την Ευρωζώνη, καταγραψηκε επίσης σημαντική άνοδος στις 25,6 μονάδες, έναντι 11,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα νομισματική κατάσταση στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε στις -9,9 μονάδες, έναντι -14,7 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019.
«Η συνεχιζόμενη ισχυρή αύξηση του δείκτη οικονομικού κλίματος του ZEW οφείλεται κυρίως στην πρόσφατη διευθέτηση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, προσθέτοντας ότι «η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις το προηγούμενο έτος».
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ZEW, αυτή η εξέλιξη «αυξάνει τις ελπίδες ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης στη γερμανική οικονομία θα είναι λιγότερο έντος απ' ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως», με τον ίδιο να διευκρινίζει ότι «αν και οι προοπτικές βελτιώθηκα, η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει κάτω από τον μέσο όρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης