Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Έντονη νευρικότητα από τον Erdogan – Δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Έντονη νευρικότητα από τον Erdogan – Δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους
Δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για τη στρατιωτική επιχείρηση της επιτήρησης της εκεχειρίας στη Λιβύη είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Τη θέση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα μια έντονη νευρικότητα που δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για τις δηλώσεις Erdogan ότι δηλαδή συζητά με την Ιταλία για γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ.Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «ο Erdogan μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις».
«Τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος επιδεικνύει έντονη νευρικότητα με τις δηλώσεις, η οποία δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και να μην απαντά σε όλα αυτά» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας πως «η ΕΕ έχει καταδικάσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και ζητά να επιταχυνθούν οι κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας».
«Οι κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί δεν έχουν εφαρμοστεί» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σχετικά με τη Λιβύη, υποστήριξε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την στρατιωτική επιχείρηση  της επιτήρησης της εκεχειρίας».
«Όταν αποφασιστεί θα δούμε πως θα συμμετέχουμε στην επιτήρηση της εκεχειρίας.
Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικτοί στο να το συζητήσουμε» τόνισε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης