Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω Λιβύης - Στο -0,95% και τα 64,58 δολ. το Brent

Νέες πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω Λιβύης - Στο -0,95% και τα 64,58 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -0,41%
Πτώση σημείωσε σήμερα Τρίτη (21/1) το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα υψηλά δέκα ημερών στα οποία σκαρφάλωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που αφορούν την περασμένη εβδομάδα, αλλά και λόγω των ανησυχιών για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στις αγορές η πλήρης διακοπή παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -0,95% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,58 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση σκαρφάλωσε στα 66 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιανουαρίου 2020.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,41% στα 58,34 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου 2020, και συγκεκριμένα στα 59,73 δολ. ανά βαρέλι.
Image
«Είμαστε εγκλωβισμένοι στο εύρος των 65 δολ. ανά βαρέλι», δήλωσε ο Tony Nunan της Mitsubishi Corp στο Τόκιο, προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε χαμηλότερο τιμή και ο ΟΠΕΚ θα δυσκολευτεί να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό του, και οποιαδήποτε υψηλότερη τιμή θα οδηγήσει σε ανάκαμψη της παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού».
Χθες, η Bank of America Global Research αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου, επικαλούμενη βελτίωση στις προοπτικές ζήτησης, υψηλότερο ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές, καθώς και ενδεχόμενη μείωση στην παραγωγή ορισμένων χωρών στη Μέση Ανατολή.
Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2020.
Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου επικρότησε την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καλώντας παράλληλα την αμερικανική κυβέρνηση να περιορίσει όλους τους δασμούς που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας.
«Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η αγορά ΗΠΑ και Κίνας που αφορά τον τομέα της ενέργειας και να αρθούν όλοι οι δασμοί, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στις εισαγωγές βιομηχανικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του API, Mike Sommers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης