Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί – Τρίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ, συλλαλητήριο στα Προπύλαια

tags :
Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί – Τρίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ, συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια
Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 σήμερα Τρίτη 21/1 θα προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που, όπως υποστηρίζουν, εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια.
Παράλληλα η ΟΛΜΕ έχει προαναγγείλει συλλαλητήριο στις 12:30 στα Προπύλαια.
«Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.
Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά.
Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ.
Σε δηλώσεις της η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπερασπίστηκε τις αλλαγές που προωθεί στο χώρο της εκπαίδευσης ενώ συγκεκριμένα για το θέμα των αποφοίτων Κολεγίων τόνισε πως το ενωσιακό δίκαιο καθορίζει ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε επαγγελματικά δικαιώματα σε όσους έχουν πτυχία άλλων χωρών της Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης