Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τους διευθύνοντες συμβούλους των 4 ελληνικών τραπεζών συναντούν σήμερα 21/1 οι θεσμοί για NPEs και τιτλοποιήσεις

Τους διευθύνοντες συμβούλους των 4 ελληνικών τραπεζών συναντούν σήμερα 21/1 οι θεσμοί για NPEs και τιτλοποιήσεις
Κατά τα λοιπά η ατζέντα θα περιλαμβάνει τα άλλα γνωστά θέματα των τραπεζών όπως τα κεφάλαια και η κερδοφορία
Τους τέσσερις διευθύνοντες συμβούλους (CEOs) των συστημικών τραπεζών συναντούν σήμερα 21 Ιανουαρίου 2020 οι θεσμοί καθώς ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των ειδικών ομάδων των πιστωτικών ιδρυμάτων με τα τεχνικά κλιμάκια μόλις χθες 20/1.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ξεκίνησε στις 17.30 μμ.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί γύρω από τα NPEs και τις τιτλοποιήσεις που αποτελούν μείζον θέμα για τα τεχνικά κλιμάκια αφού η εμπροσθοβαρής διαχείριση του θέματος φαίνεται πια να αποτελεί πρώτο κεφάλαιο για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, συστημικά και μη.
Θέματα και λεπτομέρειες σχετικά με τον Ηρακλή και την κοστολόγηση, το κατά πόσον οι τράπεζες έχουν υπολογίσει μηδενική στάθμιση κινδύνου σε ότι αφορά τις εγγυήσεις του Δημοσίου αλλά και άλλες λεπτομέρειες κρίσιμες για το εγχείρημα αναμένεται να αποτελέσουν το κυρίως θέμα των διμερών συζητήσεων μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων των συστημικών τραπεζών και της ομάδας των θεσμών.
Κατά τα λοιπά η ατζέντα θα περιλαμβάνει τα άλλα γνωστά θέματα των τραπεζών όπως τα κεφάλαια και η κερδοφορία.
Ασφαλώς δεν θα λείψει από το τραπέζι των συζητήσεων και το θέμα των stress tests καθώς αναμένονται οι παραδοχές των θεσμών για την ελληνική οικονομία που υπολογίζεται πως δεν θα καθυστερήσουν.
Ακίνητα και ανάπτυξη αποτελούν τα δύο βασικότερα ζητήματα που θα επηρεάσουν την άσκηση όπως λένε οι τραπεζίτες.
Κατά τα λοιπά, η τρόϊκα αναμένεται να συζητήσει και όλα τα υπόλοιπα θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών όπως το πτωχευτικό, οι πλειστηριασμοί και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες και φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου και τα οποία το Δημόσιο θέλει να τα εξετάσει σε 7ετή βάση αντιμετωπίζοντας τη διαφωνία των τραπεζών.
Σε ότι αφορά τις συζητήσεις που είχαν οι τράπεζες με τα τεχνικά κλιμάκια και προηγήθηκαν της σημερινής, αυτές επικεντρώθηκαν στα κόκκινα δάνεια και όπως σημείωναν στο bankingnews (ΒΝ) στελέχη των τραπεζών υπήρξαν από τις πιο εύκολες των τελευταίων ετών με πολύ μεγάλη συμφωνία σε κρίσιμα θέματα.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης